Algemeen

Als jij knort, wordt ik rustig. Bedankt daarvoor !

Pinterest LinkedIn Tumblr

Daar lig je dan, op je rug, pootjes in de lucht te genieten van misschien wel je 10e slaapje van vandaag. Jouw wollige vachtje nodigt me uit om je te aaien. Jouw geknor nodigt me uit om mijn oor op je buikje te leggen. En jouw lieve hoofdje wil ik alleen maar kusjes geven. Want jeetje wat hou ik veel van jou.

Vanuit huis uit ben ik gewend altijd huisdieren te hebben. Katten, honden of konijnen we hadden altijd wel een huisdier. Als kind hield ik onbeschrijfelijk veel van ze en was ik ontzettend verdrietig als zij er niet meer waren. Nooit had ik me kunnen bedenken dat ik nog meer van mijn huisdier zou kunnen houden als toen. Maar nu ik op mijzelf woon en ‘mijn eigen’ huisdieren heb is de liefde groter dan ooit. Mijn allerliefste Eddie en Ollie , 2 wollige katten met leuke streken. Ze rennen soms om 2u in de nacht over je bed , maken er soms een zooitje van en proberen altijd mijn bloemen op te eten….maar jeetje wat houd ik van die 2.

Dieren maken mij gelukkig. Zelfs nu het niet goed gaat kan ik een klein beetje geluk en rust vinden in dieren. Een kat die ik tegen kom op straat, een hondje in het park of een eend die vrolijk kwakend voorbij loopt. Het zijn de kleine dingen die tellen. Ook geloof ik erin dat wij ontzettend veel van dieren kunnen leren.  Neem bijvoorbeeld onze Eddie. Een kat met een eigen willetje en wel 100.000 streken. Maar ook een wijs mannetje die zichzelf niet laat ondersneeuwen. Als hij ergens bij wil zijn doet hij er alles aan dat hij er ook is. En wat mensen daar van denken? Dat boeit hem niets. Hij denkt vooral aan wat hij zelf wil en zorgt ervoor dat dat dan ook gebeurd. Mooi vindt ik dat. Een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan. En tuurlijk we kunnen niet overal lak aan hebben maar we kunnen wel een klein voorbeeld nemen aan het gedrag van een kat ( of andere dieren).

Op dagen dat ik me rot voel zijn zij er voor mij. Zonder iets te zeggen gewoon door er te ZIJN. Hun geknor , hun kopjes en misschien zelfs wel alleen hun aanwezigheid is al voldoende. Dieren geven een ander soort liefde dan mensen. De liefde van een dier is oneindig. Als wij thuis komen van een dag werken staan Eddie en Ollie al voor de voordeur op ons te wachten. Er wordt gezegd dat katten niet zoveel waarde hechten aan de personen om hun heen maar meer de plek waar zij zijn. Maar ik geloof erin dat zij net zoveel van ons kunnen houden en net zoveel waarde hechten aan ons als wij aan hun. Dat geld voor alle dieren. Ieder huisdier is uniek , ieder huisdier geeft op zijn/haar eigen manier liefde. Zolang wij goed voor hen zorgen en onze liefde voor hen aan hen tonen zullen zij er altijd voor ons zijn. In mooie maar juist ook in minder mooie momenten. Dat is het mooie aan de liefde tussen mens en dier.

I love it , i love them

Author

Werken aan herstel is niet gemakkelijk daar weet ik alles van. Elke dag vecht ik nog om mijn depressie en burn-out te boven te blijven. Na een afgeronde deeltijd behandeling ga ik nu weer op eigen kracht verder. Benieuwd hoe dit me vergaat ? Lees dan mijn blogs.... I keep you posted !

1 Comment

  1. Zelf ben ik (helaas) bang voor alles wat pootjes heeft, maar ik vind het altijd zó gaaf om te zien wat dieren voor anderen kunnen betekenen. Mooi om te lezen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: