Algemeen

CORONA | 10 tips om je te vermaken

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eindeloze uren cocoonen was ik behoorlijk goed in, wanneer mijn hoofd de duisternis liet opspelen. Maar verplicht cocoonen vanwege een corona pandemie, daar ben ik niet zo goed in. Mijn duistere hoofd heeft immers alle vlekjes op de muren al geteld en iedere serie al vier keer bekeken. Toch heb ik voor jullie een lijst gemaakt met tien dingen die je kunt doen, terwijl je thuis zit, zodat je je niet hoeft te vervelen. De een zul je vaker kunnen doen, de ander niet.

10 tips om je te vermaken tijdens de Corona pandemie

 1. Origami: De meeste die meerdere blogs van mij lezen, weten dat ik als tattoo een origami vogel heb. De reden dat ik deze vogel liet zetten, was als teken dat je hoe moeilijk tijden ook kunnen zijn, je er altijd beter uit kunt komen. Ik vind het dan ook een tof idee in deze tijd, om élke dag één vogel te vouwen. Elke dag bewust één vogel met een ander kleur papier. Misschien zou je je gedachten erop kunnen zetten, een quote die je tegenkomt, een woord hoe je je op dat moment voelt. Uiteindelijk zou je er een hele vaas mee kunnen vullen. Oh – vergeet de datum niet. Tof om na een jaar open te vouwen en te zien wat je allemaal gevouwen hebt in deze tijd. ( PS. Ben je de kleine vouwblaadjes zat, pak het groots aan en kies inpakpapier. Je moet dan wel even zorgen dat je er zelf een vierkant uit haalt. )
 2. Theedoos: Vrijwel iedereen heeft een theedoos in huis. Een die je standaard – vaak als een houten versie gekocht hebt. Ik heb zelf toen ik een houten theedoos kocht, ‘m gelijk een make-over gegeven. Lekker kleurtje erover heen, bovenkant wit met toffe bloemen. Maar nu met dit thuis zitten, besloot ik dat het tijd werd voor een ander printje. Voilà, lekkere bezigheid én een leuke theedoos.
  Heb je een theedoos die vooral bestaat aan de bovenkant van glas? Geen probleem! Je kunt het glas afplakken met schilder tape.
 3. Bakken: Vind je het heerlijk om in de keuken te staan? Dit is je kans. En heel stiekem zie ik je gewoon al denken. ‘Ik kan niet eindeloze baksels maken, want alleen krijg ik ze niet op’. Je kunt de recepten die je maakt verkleinen door alle ingrediënten te halveren, stop ze in cup-cakes en zo kun je als nog lekker bezig.
 4. Haken: Als de dag van gisteren kan ik herinneren dat ik opgenomen was. Daar zaten we met z’n allen. Een grote kop thee erbij en allemaal aan het haken geslagen. Ik moest en zou na mijn opname een toffe mand gehaakt hebben en mee naar huis nemen als aandenken. Die mand wilde ik dan per se om mijn plant heen kunnen doen. Youtube staat vol met filmpjes om toffe manden te haken, Pinterest evenzo. En ben je de draad even kwijt, bel je oma om te vragen hoe je de draad weer goed krijgt. Win-win situatie!
 5. Diamond painting: Daar waar het in de kliniek begon als een klein grapje om een ‘echte Elza’ te maken, gingen mijn groepsgenootjes het diamond painting uitproberen met een kinderversie van de Action. Simpel en wel. Tot ik laatst uit nood niet meer wist wat ik écht moest doen. M’n hoofd voelde zwaar en dat betekend uit mijn hoofd – in mijn lijf. Dus ik haalde bij de Action zo’n zelfde ‘Elza diamond painting’ en ging aan de slag. Het was zo fijn om mijn hoofd even daar op te richten. Snel bestelde ik een toffe via een andere website zodat ik écht een mooie kan gaan maken. Afwachten, duimen draaien en hopen dat ‘ie snel aankomt!

Pak een kop koffie, zet skype aan en zorg dat je even niet alleen bent.

Gastblogger maarjezieternietsvan.nl
 1. Koffie skypen: Regelmatig doe ik dit al. Maar in de tijd van nu, is dit wel echt een ultiem iets wat we nog meer kunnen gebruiken. Pak je kop koffie, zet je skype aan en zorg dat je toch niet helemaal alleen bent. Samen eventjes tijd doorbrengen is heel fijn.
 2. Sporten: Zelf vind ik sporten echt een heerlijke bezigheid. Het helpt om met je lijf bezig te zijn én dus uit je hoofd bezig te zijn. Maar alle sportfaciliteiten zijn gesloten. Echter is er natuurlijk geen ramp. Je kunt buiten een rondje lopen, hardlopen, skeeleren of via Youtube verschillende filmpjes met sportoefeningen opzoeken. Zo kun je toch je dagelijkse beweging blijven krijgen.
 3. Serie kijken/ boeken lezen: Ondanks dat ik beide niet heel fijn vind, wil ik ze niet in de lijst laten ontbreken. Want jij kunt er misschien wel wat aan hebben, meegezogen worden in personages – het verhaal. Ik kan me best voorstellen dat het heerlijk kan zijn, wanneer je er het geduld voor op kunt brengen. 😀
 4. Collages maken: Heb je oude kranten, oude tijdschriften? Je kunt er toffe collages van maken op een groot vel papier. Knip de leuke plaatjes, quotes of woorden uit en maak er een heel nieuw geheel van! ( haha, de foto is een beetje dramatisch, maar was het enige voorbeeld wat ik had, je kunt ook toffe vrolijke maken. )
 5. Stiftgedicht: Heb je een oud boek? Dan is een stiftgedicht maken echt heel erg leuk! Je bladzijde staat immers vol met heel veel woorden. Bekijk je blad en zoek de mooie woorden uit, waarvan jij vindt dat deze in een lijn lopen en zo een gedicht vormen. Streep alle andere woorden weg. Op die manier heb je een stiftgedicht gemaakt.

Hopelijk heb je wat aan deze ideeën, kun jij nog wat ideeën toevoegen? Drop ze hieronder! Vinden we leuk, kunnen we ze delen.

2 Comments

 1. Theedoos pimpen vind ik een heel goed plan. Ik was altijd al veel thuis, dus voor mij verandert er niet zo heel veel. Kleuren, lezen en bloggen;).

 2. Wat een leuke tips! Deze was ik nog niet tegen gekomen op internet. Ik vind het heerlijk om nu te kleuren, tekenen en schilderen. Normaliter niet de energie voor om thuis te doen. Ook vind ik een kaartje sturen naar iemand met thee en stickers leuk.
  Ook doe ik nu huishoudelijke dingen en opruimen waar ik normaal niet aan toe kom.
  Mediteren is ook heel fijn om rust in mijn hoofd te krijgen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: