Algemeen

CORONA | 8 tips om je te vermaken

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dat wat iedereen had gehoopt, gebeurde niet. De corona-crisis bleef en zo bleven we met alle Nederlanders ook binnen. Eerder schreef ik een blog, waarin ik al 10 tips deelde, met datgene wat je kunt doen terwijl je binnen blijft. Heb jij nog leuke ideeën? Je kunt ze mailen naar blog@maarjezieternietsvan.nl of even via Instagram als PB sturen. Ik geloof namelijk dat we met z’n allen ontzettend vindingrijk aan het worden zijn, zo in deze tijd. En hoe tof is het dan om je ideeën te delen met elkaar.

Film kijken op afstand:
Terwijl ik met een van mijn lieve vriendinnen aan het videobellen was, en er al een aardige tijd op zat, besloten we dat we tegelijk onze lievelingsfilm aan zouden zetten. Dan konden we lekker met een kop thee in ons bed liggen maar op afstand toch bij elkaar zijn, door het kijken van de film. Telefoons uit, laptops aan.

Spelletjes spelen:
Het vraagt misschien wat van je inlevingsvermogen, maar het is leuk. Op je telefoon kun je genoeg apps vinden die je tegelijk met vrienden kunt spelen, via Zoom kun je video bellen en dan tegelijk een quiz spelen maar je kunt ook videobellen en beide tegelijk een bordspel neerleggen – ik gebruik daar bijvoorbeeld ‘Patchwork’ voor. Hartstikke leuk en je bent zo uren verder. Een spelletje spelen is toch altijd wel heel leuk om te doen.

Naar de dierentuin:
Je zult wel denken, die is gek! Naar de dierentuin gaan, kan nu helemaal niet. Tot m’n zus ineens leeuwen en tijgers in haar woonkamer naar me toestuurde. Google heeft iets nieuws dat de dieren naar jou toe kunnen komen. Typ maar eens ‘leeuw’ in en dan afbeelding op 3D – je krijgt de leeuw volledig in je eigen omgeving te zien. Je kunt wel even verder kijken op deze website!

Creatief bezig zijn:
Heb je even? Maak een nieuwe poster voor dat schilderij wat je al een eindeloze tijd hebt hangen, maak kaartjes voor ouderen in je omgeving, heb je al je oude vakantiefoto’s al voorzien van een mooi boekwerk? Niet!? Nou hup, aan de slag dan maar. Overigens zou je ook jezelf het breien, haken of macrameeën aanleren.

Groene vingers:
Zelf heb ik ze niet hoor, groene vingers. Moet eerlijk bekennen dat er sneller iets dood gaat bij mij, dan dat het in leven blijft. Maar wat een zeeën van tijd heb je nu, om te beginnen aan het bouwen van je eigen moestuin. Heb je geen tuin? Je hebt ook balkon versies. Ik kan me voorstellen dat je hier heel blij van kunt worden!

TIK TOK:
Ik liet me er even in meeslepen, snapte er niks van en geniet eigenlijk alleen maar van de filmpjes die lieve vrienden van mij maken. Maar écht, hou je van dansen? Hou je van gek doen? Maak een account aan op tik tok en je bent zo uren zoet met het maken en nadoen van dansjes, gekke gesprekken en het kijken naar andere filmpjes.

Mediteren:
Misschien ben je er helemaal niet dol op. Maar het geeft rust. Echt rust. Sinds ik een fijne app heb, luister ik er dagelijks naar. Nu zijn er in de app-store veel verschillende te vinden en zou je ook hier uren zoet mee kunnen zijn. Maar pas het eens toe, wanneer je binnen bent, niet weet wat je wilt of kunt doen en de stress je boven het hoofd hangt. Als tip twee apps: Een van onze schrijvers gebruikt de app ‘Calm app’ en zelf gebruik ik ‘meditation app’.

Bakken/koken:
Zelf moet ik niet aan bakken beginnen. Iedereen die me kent, weet dat wat ik ook maar even in mijn oven stop, gelijk in de hens vliegt. Maar jij kunt gerust heerlijke baksels maken. Pak je stoffige kookboek er weer eens bij, of dat ene lekkere recept wat je voor het laatst jaren terug maakte. Tijd om in de keuken door te brengen kan zo fijn zijn, en het resultaat met hen delen die in je omgeving zijn, is daarbij ook erg leuk 😊

Het zijn zo even weer 8 tips om je tijd te kunnen vullen tijdens de corona-crisis. Heb jij nog leuke tips die we missen? Deel ze gerust met ons. Vinden we heel erg leuk!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: