Algemeen

HANA © Zwaartekrachtdeken | Review

Pinterest LinkedIn Tumblr

In samenwerking met Hana © is deze blog tot stand gekomen. Ruim een maand terug schreef ik mijn eerste blog over hun zwaartekracht deken. In déze blog wil ik mijn bevindingen met jullie delen.

De middag is nog niet eens over de helft of ik merk dat ik me ontzettend slecht voel. Daar waar mijn hoofd behoorlijk donker en duister is, ik veel spanning en onrust ervaar, zou ik normaal reageren op een destructieve manier. De dag duurt nog lang en ik besluit dat ik eventjes met mijn zwaartekrachtdeken op de bank ga liggen. Op dat moment geeft de deken me geborgenheid, veiligheid en helpt het vooral alle spanning die ik voel, te verminderen.

Het haalt niet de schimmen die ik zie, weg. Het haalt niet de duisternis uit mijn hoofd weg. Maar door de druk van de deken, kan ik rust en veiligheid ervaren die ik zonder de deken niet zou vinden. Ik had er anders een shit-load aan medicatie tegenaan moeten gooien, wat misschien een klein stukje zou helpen, waar de deken heel veel geborgenheid en veiligheid geeft.

Naast dat de deken me overdag helpt, helpt hij ´s avonds ook. Ik kan door de deken weer zelf in slaap vallen. Dat lukte me al jaren niet. De rust en ontspannenheid die de deken geeft, is meer dan waar. Het woelen ´s nachts is daarbij ook een stuk minder geworden. Zoals ik schreef, de schimmen zijn niet minder, hierbij de herbelevingen ook niet, maar er is meer rust. Meer rust in alles wat ik nodig had om de dagen beter aan te kunnen. En daar ben ik ontzettend blij om.

Zo sta ik in de ochtend een stuk rustiger op dan dat ik eerst deed. Ik voel me minder strijdend de dag beginnen.

Ik wil je nogmaals wijzen op mijn eerste blog. En ben jij ook benieuwd geworden naar de deken? Kijk dan even verder op de website van Hana ©  hun website www.hanacompany.nl

1 Comment

  1. Ik denk steeds vaker na over een verzwaringsdeken. Ik ga het overleggen met mijn begeleider, maar ik denk dat ik door dit stukje nu wel echt over de streep ben. Klinkt echt als een fijn ‘hulpmiddel’.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: