Algemeen

Ik ben eenzaam

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pakkende titel he voor iemand van 46 jaar?
Van de week las ik een stukje van Breinbazen waarin vermeld werd dat veel mensen met NAH zich soms eenzaam voelen. Dat klopt.

Eerst kort iets over mezelf, hersenvliesontsteking in 2011 met niet aangeboren hersenletsel tot gevolg.
Daarvoor werkte ik in de wijkverpleging, had een ieniminie onderneming aan huis. Organiseerde een jaarlijks festival zat in de wijkraad, was vrijwilliger en had een druk sociaal leven. Mijn leven is 180 graden gedraaid. En na 8 jaar kan ik zeggen dat dat vorige leven mijlenver van me afstaat. Het contrast had niet groter kunnen zijn, van actief naar …nou ja wat eigenlijk.

De winter was zwaar mijn lijf wilde niet en mijn hoofd nog minder. Weinig naar buiten tenzij noodzakelijk en zag soms dagenlang niemand anders zien dan mijn gezin. Wat natuurlijk pure rijkdom is laat daar geen misverstand over bestaan. Nu knap ik gelukkig weer wat op al is het nog niet wat het geweest is. Afgelopen winter heb ik me vaak alleen gevoeld, je ziet iedereen om je heen druk met werk en sociale verplichtingen. Mensen die een scholing volgen of zelf een compleet nieuwe carrière beginnen. Ik wil dat ook! maar kan het niet

Want moeilijk leerbaar, onthoudt niets en is moe. Heeft hoofdpijn heeft een pijnlijk lijf. Zelfs als ik het opschrijf denk ik joh zo erg kan het toch niet zijn. Maar zo erg is het wel. Ik had ook niet kunnen bedenken dat mijn leven er nu zo uit zou zien. Mijn eenzaamheid is eigenlijk een combinatie van het echte alleen zijn, en me eenzaam voelen in mijn ontwikkeling. Die totale stilstand waarin je niet mee gaat met je omgeving. Daar blijf ik mee worstelen, ik wil ook zo graag werken. al was het maar een paar uurtjes per week. Ik mis collega’s het samenwerken. Samen aan een doel werken, onderdeel uitmaken van een groep.

Gelukkig heb ik wel een hele fijne werkplek bij ons poppodium en mag ik met twee andere lieve schatten werken aan Muziek bij de Buren. Toch hoop ik nog eens een plekje voor een of twee dagdelen te vinden waar ik deel uit kan maken van een fijn team, al was het maar om ook eens koffie te halen voor een collega.

X Maaike

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: