Algemeen

Je bent wat je zegt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Voor ik het door heb, floep ik er zo een boel negatieve woorden over mezelf uit. Niet helpende woorden die kracht hebben. Want woorden hebben kracht. ´Je kunt ook helemaal niks´, zei ik. Maar dat is helemaal niet waar. Iedere dag word ik me er meer bewust van dat woorden kracht hebben.

Negatieve woorden over jezelf zeggen kan ook anders. Draai het om. Zeg júíst de woorden die nodig zijn, jezelf vertrouwen te geven. Zeg datgene waar je misschien niet zo goed in bent, dat je het wel kunt. Uiteindelijk zal je zien, dat hoe meer je die woorden uitspreekt, je steeds beter wordt in datgene waarvan je dacht dat je niet goed genoeg was.

Misschien vind je het maar raar, maar ik besef me het iedere dag steeds meer, en ben er langzaamaan mee begonnen om juist de krachtige woorden te herhalen. ´Je kunt ook helemaal niks´ is namelijk niet waar. Er zijn genoeg dingen die ik kan, alleen op dat moment lukte het me gewoon niet. Of was ik in datgene wat ik deed net niet goed genoeg.

Doe jij mee? Met elkaar de wereld omdraaien, en zeggen dat we wel ergens goed in zijn, dat wij goed zijn. Want woorden hebben kracht en ze laten je zijn wat je zegt.

Foto: @Daisyranoe

2 Comments

 1. Jessica Thorborg Reply

  Je bent LIEF!
  Je bent mooi!
  Je bent leuk!
  Je bent zó krachtig!

  Wat woorden voor jou van mij. Topper!

 2. Heel goed idee. Ik doe mee. Nouja, ik doe m’n best, maar bewustwording als een eerste goede stap;).

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: