Algemeen

Mamaandag | De medische malle molen en Corona

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iedereen die in deze tijd in een fertiliteitstraject zit zal er ongetwijfeld mee te maken hebben: de behandel-stop vanwege het corona virus. En zo ook ik. Wij zouden komende maand een embryo laten terug plaatsen, maar helaas gaat dit niet door, vanwege het corona virus.

Ik wil graag een ding alvorens ik verder schrijf nog duidelijk maken; Ik begrijp heel goed dat er belangrijkere dingen zijn waar artsen hun tijd aan kunnen besteden momenteel. Ik begrijp dat fertiliteit in deze tijd relatief onbelangrijk is en ik begrijp ook dat onnodige ziekenhuisbezoeken vermeden moeten worden.

En toch doet het pijn. Het is zwaar om weer te moeten wachten. Het hele traject bestaat voor een groot deel uit wachten maar meestal zijn dat vooraf duidelijke periodes. Nu is dit allemaal onduidelijk. Niemand weet nu hoe lang het nog gaat duren. Zijn dit weken, maanden of misschien wel een half jaar? Dat zal hopelijk de komende tijd duidelijk worden.

Die pijn van het alweer moeten wachten mag er zijn. Voor mensen in het traject is dit vaak allesomvattend. Je bent er 24 uur per dag mee bezig en dit is een harde klap. Je mag hier van balen en dit ontzettend rot vinden. Dat is oke. Er zijn nu belangrijkere dingen in het land gaande, maar dat betekent niet dat dit voor jou heel belangrijk is en nu door dit stomme virus allemaal on hold staat.

Voor meiden die ook in een traject zitten; Ik hoop dat het virus snel onder controle is en de behandelingen weer opgestart kunnen worden. Hou vol <3

1 Comment

  1. Dat vroeg ik me vorige week nog af, of dit soort trajecten nu ook stil zouden liggen. Ja dus. Heel heftig! Ik hoop dat jullie snel weer verder mogen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: