Algemeen

MAMAANDAG | de zwangerschapstest

Pinterest LinkedIn Tumblr

In mijn eerdere blog schreef ik dat we een terugplaatsing kregen van een embryo. Als testdag kregen we mee: woensdag 1 juli, 12 dagen na terugplaatsing. 12 lange, vermoeiende en stressvolle dagen.

Twee dagen na de terugplaatsing kreeg ik een migraine aanval. Ik heb twee dagen op bed gelegen met intense hoofdpijn en misselijkheid. Na twee dagen knapte ik weer wat op, maar de misselijkheid bleef. Ik kreeg pijnlijke en gespannen borsten en ik voelde me enorm zwanger. Uit eerdere ervaringen wist ik dat dit niet perse iets hoeft te betekenen. Door de hormoon medicatie kan je ook zwangerschapssymptomen krijgen, maar toch voelde het dit keer anders.

Zes dagen na de terugplaatsing werd ik om 5 uur wakker. Ik kon me niet meer beheersen en deed een test. En ja hoor, een heel licht lijntje verscheen! Alles wat ik voelde klopte dus toch. De dagen erna bleef ik testen, maar de testen bleven licht en dat is geen goed teken. Ik begon me minder zwanger te voelen en na 12 dagen was het lijntje nauwelijks nog zichtbaar.

Het embryo is ingenesteld, mocht even bij ons blijven maar helaas niet voor lang. Een biochemische zwangerschap, of vroege miskraam ook wel genoemd. 

Ook de tweede terugplaatsing voor een tweede kindje is helaas mislukt, ontzettend verdrietig. Eind van deze maand hebben we een gesprek over de start van ICSI 3, dit keer in Duitsland. Hopelijk gaat ons dit meer geluk brengen. Ik maak me ondertussen klaar voor deze poging, 10-tallen spuiten die ik weer in mijn buik moet gaan zetten en het weken lang leven tussen hoop en vrees. Ik kijk er ontzettend tegen op. 

2 Comments

  1. Wat ontzettend naar dat het niet gelukt is. Heel veel sterkte, succes en geluk bij jullie volgende poging!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: