Algemeen

Mamaandag | Het is weer zo ver

Pinterest LinkedIn Tumblr

Soms heb je van die dagen of weken dat meerdere mensen komen melden dat ze zwanger of bevallen zijn. Dat zijn voor mij momenten dat ik het liefste eventjes door de grond heen zak. Ik gun het ze allemaal maar jeetje wat ben ik jaloers! Ken je dat?

Sinds een jaar geleden is mijn kinderwens weer gegroeid, een wens die zo groot is dat het dwars door de PTSS en alles in gaat. Ik mag er van mensen om mij heen niets mee doen, dat lijkt hen beter. Maar ik voel mij al mijn hele leven compleet bij een bepaald getal en zou zo graag nog 1 keer zwanger willen worden.
Ik probeer het inmiddels dus ook alweer een hele tijd maar het lukt niet. Elke keer dat ik ergens lees dat iemand zwanger of bevallen is voelt dan ook maf, raar en bij sommigen zelfs naar omdat ik mezelf een betere moeder vind.

Sommige mensen blokkeer ik tijdelijk omdat ik het even niet aan kan en bij naasten om ons heen doe ik alsof ik blij ben met hun zwangerschap.
Soms ben ik dat ook wel trouwens, vooral als ik weet dat zij er minstens net zo lang over hebben gedaan als wij, als zij ook ook moeite hadden met zwanger worden en ik even het gevoel heb dat ik niet de enige ben.

Maar een onbekende zwanger zien voelt nog altijd als een steek in mijn maag, waarom word het mij niet gegund en jou wel? Jij hebt er toch al 4? Ik weet dat ik niet zo mag denken maar oh mensen deze jaloezie gaat zo vaak met mijn gedachten aan de loop. Ik wil zo graag oprecht blij zijn voor anderen maar het lukt mij gewoon niet. Ik wil ook zo graag!

Hoe ga jij om met zulke berichten op (bijvoorbeeld) Facebook of Instagram?
Let me know!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: