Algemeen

MAMAANDAG | We mogen weer

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ruim 2 maanden heeft de afdeling fertiliteit volledig stil gelegen. 3 weken geleden kregen we het telefoontje dat we eindelijk weer mochten beginnen. Onze ICSI poging eindigde in januari met 1 gezond embryo in de vriezer. Ik moet zeggen dat we nu, 5 maanden later, enorm toe zijn aan het laten terugplaatsen van ons embryo.

Bij de terugplaatsing moet ik eerst 2/3 weken hormonen gebruiken om mijn baarmoeder in optimale conditie te brengen.  Daarna gaan ze op een afgesproken dag het embryo ontdooien en in de middag terugplaatsen. 

Inmiddels heb ik 2 weken hormonen gebruikt en is mijn baarmoeder gecheckt. Alles is er helemaal klaar voor en aanstaande vrijdag wordt de embryo, als hij goed ontdooit teruggeplaatst. 

Ik ben nu al ontzettend zenuwachtig, en het meest spannende gedeelte moet nog komen. Het worden 2 weken vol spanning, elke dag weer al een zwangerschapstest willen doen terwijl dat eigenlijk nog te vroeg is, wekkertjes op mijn telefoon voor de tijdstippen waarop ik mijn hormonen moet gebruiken en eindeloos afwegen wat ik wel en niet eet/doe. 

Vanaf de embryo terugplaatsing heb ik eigenlijk continu het gevoel dat alles wat ik doe zorgvuldig af moet wegen. In de afgelopen jaren heb ik veel boeken gelezen rondom het beïnvloeden van je vruchtbaarheid en dat had ik beter niet kunnen doen. Ik heb mezelf inmiddels enorm veel restricties opgelegd, daarnaast “moet” ik ook veel dingen doen van mezelf. Zo moet ik zo min mogelijk koud eten, geen melk drinken, geen kauwgom kauwen, zorgen dat ik altijd warme voeten heb, elke dag granaatappelsap drinken en avocado eten, elke dag bewegen maar niet te intens en zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig is dit iets dat tijdelijk is. Uiteraard hoop ik zwanger te worden en dan zal het vertrouwen langzaam groeien. Al blijft het ook dan ontzettend moeilijk.

Het worden twee spannende weken en ondanks alle stress en spanning is mijn doel om ook een beetje lief voor mezelf te blijven. Ergens diep van binnen weet ik dat ik het niet kan beïnvloeden en dat afwachten het enige is dat ik kan doen. 

1 Comment

  1. Heel erg spannend! Ik hoop echt voor jullie dat er binnenkort een positieve test komt.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: