Algemeen

Trauma én daten!?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Voorzichtig zie ik de laatste bladeren van de bomen vallen. Een eindeloze tijd wandelen we door het bos en kletsen we honderd uit. Dan zien we hertjes en staan we voorzichtig even stil om te genieten van hoe mooi ze zijn. Na een tijdje wandelen we door. We kletsen en genieten beiden. Voor het eerst voel ik me niet gespannen met een man aan mijn zijde.

Voor het eerst voel ik me niet gespannen met een man aan mijn zijde. Als ik terugdenk aan alle keren dat vrienden begonnen over het woord ‘daten’, kreeg ik al angst. Het woord man was een van de meest nare woorden die ik kende en een vriendje hoefde ik al helemaal niet. Door mijn jeugd heb ik ontzettend veel nare herinneringen gekregen wat betreft mannen.

Heel rustig aan ben ik mannen gaan vertrouwen. Eerst als huisgenoot, toen als gewone vrienden. Doordat ik leuke momenten met hen beleefde, leerde ik te zien, dat mannen ook een goede kant konden hebben. Ondanks dat ik dat iedere keer zag, haalde dat veel herinneringen op van vroeger.

Ik besloot voor mijzelf dat het goed was om mannen als vrienden te hebben en het daarbij te laten. Geen dates, geen relaties. Want alles meer dan vrienden zou ik te veel en te heftig vinden. Een man als vriend was voldoende want een man als relatie, daarin was mijn hart nog teveel beschadigd.

Maar stukje bij beetje heelde mijn hart. Ik kon steeds meer open praten over de dingen die gebeurd waren vroeger met een aantal vrienden. Het nam niet de pijn weg, niet mijn tranen. Maar dat wat ik met mannen meegemaakt had, mocht er zijn. De pijn die ik voelde, daar mocht plaats voor zijn. En omdat er plaats voor mocht zijn, was er ruimte voor mijn hart.

Door de ruimte in mijn hart, kwam er langzaamaan ruimte voor een date. En zo wandelde ik dus in het bos en genoot ik van de natuur zonder dat ik me gespannen voelde. Ik vind het bijzonder hoe daar die ruimte voor is ontstaan. Door te praten over de moeilijke momenten in mijn jeugd, mezelf hierin veel tijd te gunnen en niets overhaast te willen omdat het een soort verplichting is om te daten, was dat voor mij een goede combinatie om aan te gaan.

1 Comment

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: