Algemeen

VOORSTELLEN | Bernice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Met een goed kop koffie, muziek die de ruimte vult en Vos mijn konijn naast me, besef ik me dat ik al een ruime tijd naar een leeg vel op mijn laptop staar. Een blog schrijven over mezelf om mij voor te stellen, is niet iets wat ik heel makkelijk vind. Misschien dat ik dit daarom al eindeloos uitgesteld heb.

Maarre – ik stop met uitstellen en neem je eens mee in wie ik ben. Ik ben dus Bernice, 27 jaar en woon in een appartementje met Vos, mijn konijn. Sinds een jaar of drie studeer ik niet meer en ben ik gestopt met werken. Dit komt door Cptss en een depressie. Niet dat die twee labels me ook maar iets weerhouden van doorgaan. In mijn hoofd lijkt het afstuderen voor mijn ‘interieuradviseur opleiding’ zo ver weg dat ik soms bijna vergeet dat ik die studie gedaan heb. Met een grote omweg ben ik de studie ‘docent beeldende kunst en vormgeving’ gestart, maar helaas heb ik die op stop moeten zetten. Neemt niet weg dat mijn hart altijd blijft dromen om te kunnen werken in het voortgezet onderwijs.

Waar ik mijn week mee vul:

Eindeloze tijd vullen met sport is iets wat mij de week doorsleept. Er zijn weken dat je me gerust iedere dag in de sportschool kunt vinden. Eerder lag ik ook twee tot vier keer per week in het zwembad, maar dat staat even op stop omdat mijn hoofd het onderwater zwemmen niet trekt door de teveel prikkels. Sport is voor mij een uitlaatklep om mijn binnenwereld voor heel even rust te kunnen geven.

Naast mijn liefde voor sport, vul ik mijn tijd ook met vrijwilligerswerk bij YFC waar ik meidenwerk doe en zo nu en dan meedraai met de evenementen. Ook ben ik met een aantal lieve vrouwen een evenement aan het opzetten wat uit gaat van SHE. Yay!

Hoe sta ik in het leven:

Toen ik nadacht over dat het tijd werd dat ik me zou voorstellen, kreeg ik zoveel errors in mijn hoofd dat ik het liefst niks vertel. ‘Wat je gevormd heeft’ werd als idee gegooid toen ik vroeg wat ik moest schrijven over mezelf – maar die kwam te dichtbij. Hoe ik in het leven sta was net wat makkelijker te vertellen. Want als ik echt kijk naar mezelf durf ik wel te zeggen dat er zoveel kracht en doorzettingsvermogen in me zit. Hoewel ik soms ontzettend door mijn eigen binnenwereld onderuit getrapt word, ik probeer letterlijk alles aan te gaan wat ik tegenkom. Hoe eng, naar of pijnlijk het ook kan zijn. Daarnaast probeer ik uit iedere dag een lichtpuntje te vangen. Niets groots, het kleinste is al goed. En proberen te genieten van dingen. Zo kun je me al ontzettend blij maken met een goed kop koffie of een stukje natuur waar ik in kan verdwalen.

Waar ik graag over wil bloggen:

Het mooie vind ik dat als ik een onderwerp bedenk om over te bloggen, dat iets mij raakt of een inzicht gegeven heeft en waarvan ik het relevant vind, dat jij als lezer er in meegenomen wordt. Het liefst gooi ik komende tijd woorden op papier over; je eigen regie binnen een behandeling, hoe mijn geloof meewerkt in herstel en nare periodes, de grenzen opzoeken maar ze ook durven bewaken en alles wat komende tijd omhoog plopt als een tof onderwerp.

Waar word ik blij van:

Naast het sporten en vrijwilligerswerk, word ik ontzettend blij van avontuur. Zo ga ik graag paal kamperen, skeeler ik van plaats naar plaats of ga ik met vrienden uitdagingen aan die eens op mijn bucketlist stonden. Ook schuilt er in mij een creatief wezentje, hoewel het me een stuk minder lukt momenteel echt iets te maken waar ik achter sta, vind ik het wel heerlijk om bezig te zijn.

MJZENV:

En wat is het dan tof om mee te schrijven, een logo te mogen ontwerpen en mee te bouwen aan MJZENV. Ik werd blij van hoe je hier als persoon mag en kan zijn. En ik denk dat die vrijheid me laat meebouwen aan het toffe concept. Geloof me – samen sta je sterk – en dat voelt warm, tof en heel erg fijn.

Wauw – en toen stonden er ineens woorden over wie ik ben op papier. Vast vergeet ik de wereld aan dingen, maar vraag gerust hoor als je iets wilt weten of als je het leuk vind dat ik over iets specifieks blog!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: