Anouk

Even voorstellen… Anouk!

Pinterest LinkedIn Tumblr

De titel zegt het al…ik ben nieuw hier, dus ik zal mij eerst even voorstellen. In deze allereerste blog zal ik jullie vertellen wie ik ben, wat mij bezig houd en heeft gehouden. En natuurlijk wat mijn reden is om aan te sluiten bij het ‘Maar je ziet er niets van-team’.

Mijn naam is Anouk (30) en ik woon in Hengelo samen met mijn lieve vriend Sebastiaan. Zo af en toe, maar veel te weinig, komen zijn twee lieve kids van 12 en 8 ook over de vloer. In de toekomst hopen wij nog een klein hummeltje van ons tweeën te mogen verwelkomen, maar in de afgelopen drie jaar blijkt dit niet vanzelfsprekend voor ons te zijn.

Na een lange zoektocht waarom dit niet lukte, hebben wij daar in Maart 2019 door een operatie antwoord op gekregen.

Endometriose lijkt de oorzaak te zijn en ook van een tal van andere kwalen, waarvoor ik de afgelopen 16 jaar bij verschillende doctoren en therapeuten de deur al platgelopen heb. Deze zoektocht begon dus al ver voor onze kinderwens.

Met dit antwoord, krijgt ook mijn kinderwens een andere wending dan ik altijd dacht hoe het zou gaan. Ik ging er namelijk altijd vanuit dat dit heel snel zou gaan. Ik was er vroeger zelfs een beetje bang voor (Ik raak toch niet ongewenst zwanger???). Dit pakt dus wel heel anders uit, vooral nu blijkt dat ik door de endometriose alleen via IVF/ICSI zwanger mag raken…Ik zeg mag, want endometriose hoeft niet onvruchtbaarheid te betekenen en wie weet raak in de toekomst ik wel makkelijk zwanger zonder hulp en zonder dat de endometriose te veel schade aanricht. Maar voor nu mag het alleen op deze manier.

Dit alles heeft mij de afgelopen 16 jaar, maar vooral de laatste 3 jaar, bezig gehouden en hierover zal ik in mijn blogs schrijven.

Maar ook over hoe ik er nu mee om ga, wat het met mij doet , wat theoretische informatie over endometriose en natuurlijk het naderende IVF-traject.

Gelukkig hield de zoektocht naar een diagnose mij niet helemaal in mijn greep en heb ik de afgelopen jaren een tal van mooie/leuke dingen gedaan en beleefd. En dit zal ik ook blijven doen. Het kan dus zomaar zijn dat je een luchtige blog van mij voorbij ziet komen met daarin leuks wat ik heb gedaan of tegen ben gekomen.

Mijn doel is dat IK de endometriose beheers en NIET de endometriose mij. Mijn tips en tricks om dit doel te behalen en hoe het mij vergaat met het behalen van dit doel, zal ik ook in mijn blogs naar voren laten komen.

Tevens hoop ik op meer bekendheid en begrip voor endometriose bij meisjes, vrouwen, artsen, therapeuten, scholen en werkgevers, zodat een diagnose sneller gesteld gaat worden in de toekomst. Ik hoop andere meisjes en vrouwen te kunnen helpen met mijn ervaringen, zodat zij niet zo’n lange zoektocht hebben naar een antwoord en hopelijk baad hebben bij mijn tips en tricks. Dit en dat het ook een uitlaatklep is voor mij om alles een plekje te geven, is voor mij de reden geweest om mij aan te sluiten als blogger bij het team van www.maarjezieternietsvan.nl en #maarjezieternietsvan.

Nou de kop is er af…mijn allereerste blog is een feit. Hopelijk zie ik je snel terug bij mijn volgende blog! Deze zal gaan over; ‘Endometriose, wat is het, wat zijn de symptomen en een tal van andere “leuke” weetjes’.

Mijn naam is Anouk (31) en ik woon in Hengelo samen met mijn lieve vriend Sebastiaan. Zo af en toe, maar veel te weinig, komen zijn twee lieve kids van 14 en 10 ook over de vloer. In de toekomst hopen wij nog een klein hummeltje van ons tweeën te mogen verwelkomen.

5 Comments

  1. Heel interessant om hier meer over te lezen. Het is inderdaad ook zo’n ‘maar je ziet er niets van’ probleem en veel vrouwen durven er niet over te praten. Goed dus dat hier aandacht voor komt op deze website.

  2. Anouk Reply

    Ik heb er ook lang over nagedacht hoor. Vooral over het IVF gebeuren, want vooral wat vind je werk ervan en de omgeving. Maar ach ik ben 30, dat is toch niet de leeftijd dat mensen verrast zijn als je zegt een kinderwens te hebben. En steeds meer mensen in onze omgeving wisten al van onze kinderwens. En daarbij is het heel belangrijk dat er bekendheid komt voor endometriose. 🙂

Write A Comment