Fertiliteit

Ik ben zwanger

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ja, ik val meteen met de deur in huis. Ik ben zwanger!
De oplettende lezer heeft het allang kunnen lezen in het rubriek van zelfzorg op zondag. Aangezien zelfzorg (beweging, rust, goed eten etc) nu nóg belangrijker is.


Inmiddels ben ik, precies vandaag, 20 weken zwanger. Time flies. Ik zit al op de helft! Zó onwerkelijk en het gaat ook zó snel!
In het eerste trimester ben ik behoorlijk misselijk geweest. Af en toe zaten er dagen tussen dat ik ook echt geen eten kon verdragen en alles er weer uit ging. Tot aan slokjes water aan toe.
Ik vroeg me dan ook wel eens af of alles dan wel goed ging met de baby en of de baby zo wel genoeg voedingsstoffen binnen zou krijgen.

Ook was ik in de eerste 12 weken heel bang dat alles mis zou gaan. Ik heb begrepen dat meerdere zwangere vrouwen deze angst kennen, maar dat stelde me niet gerust.
Ik heb een verleden waar een gemiddelde soapserie behoorlijk wat geld aan kan verdienen en heb veel traumatische ervaringen opgedaan.
Veel vertrouwen had ik er dan ook niet in dat er nu ook maar íéts in mijn leven goed zou kunnen gaan.

Inmiddels is bovenstaande verleden tijd en geniet ik van mijn groeiende buik én de bewegingen. Waar het eerst nog vage plopjes waren heb ik inmiddels wel een duidelijk schopje gevoeld.
Verder sta ik overal best wel nuchter in. Ik zie wel wat er op me af komt en hoe alles loopt.
Wat ik wel weet is dat ik niet kan wachten om baby te ontmoeten!

Author

If you get tired learn to rest not to quit

1 Comment

  1. Ik kan me zó voorstellen dat je die eerste weken heel gespannen bent geweest. Fijn dat je er nu best wel nuchter in staat. Ik hoop dat je kunt genieten van je zwangerschap. Je bent al op de helft! 😉

Write A Comment

Pin It