Geloof

God in mijn situatie #6

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dan draai ik me nog een keer om in bed. Een vriendinnetje die bij mij logeert, springt onder de douche en zodra ze de klaar is met douchen, stap ik uit bed om een goed kop koffie te zetten en een havermoutontbijtje te maken. Wanneer ze richting school vertrekt, besluit ik dat ik nog even terug in bed te gaan. Mijn hoofd is vermoeid en mijn lichaam even zo.

Uren lig ik stil in bed, de dekens om mij heen gewikkeld en soms komen er gedachten naar boven. Langzaamaan merk ik dat ik tot rust kom. Rust die ik nodig had en al lang niet ervaren had. Ik laat het toe ondanks ik het ontzettend eng vind. Ik bid, praat met God en vraag Zijn nabijheid bij mij. Zo nu en dan draai ik, open ik mijn ogen en ervaar ik nog meer rust, dan dat ik daarvoor ervoer.

De tijd dat ik in bed lig, is voor mij normaal een tijd dat ik onrust ervaar en ik vind het dan ook heel bijzonder, dat er zoveel rust in me is. Terwijl ik mijn ogen sluit, gebeurt er iets bijzonders. God laat mij een prachtig beeld zien. Een beeld waar ik in eerste instantie even niet weet, wat het betekent.

‘Vanuit mijn oogpunt kan ik twee planeten zien. Een grote zwarte planeet en de aarde. De zwarte planeet is niet in lijn met de aarde. Tot uit de grote zwarte planeet een nieuwe planeet uitbreekt. Een die vol roze en gouden kleuren is. De roze aarde ploft letterlijk boven op mij. ’

Ik spring uit bed, pak mijn schilderspullen en breng in beeld hoe dit er voor mij uitgezien heeft. Daarna app ik een vriendin om haar te vragen, hoe zij het ziet.

Ik breek letterlijk uit de zwarte planeet die niet in lijn loopt met de aarde. De planeet – de roze met gouden kleuren – komt terug in lijn met de aarde. Op die manier kom ik terug bij God en mag ik mee bewegen zoals God het bedoeld heeft. Hij maakt nieuw wat gebroken was. Hij maakt nieuw wat geheeld moet worden.

Waarom ik dit een bijzonder beeld vind, is omdat ik soms ontzettend zoek naar waar God voor mij is. Is Hij er wel? Laat Hij zich zien aan mij? En dit was zo’n krachtig moment dat Hij liet zien, dat Hij er was.

Nu hebben de kleuren roze en goud beide een bijzondere betekenis. Roze staat voor genezing, gezondheid. Goud laat de Heerlijkheid, glorie en heiligheid en aanwezigheid van God zien.

Ik wilde dit beeld graag met jullie delen. Heel vaak krijg ik namelijk de vraag: ‘Bernice, hoe zie jij God in jouw leven?’ Of ‘Wat betekent God nu voor jou door de zwaarte heen?’ Ik vind het heel moeilijk om God soms te zien. Maar ik weet wél dat Hij er is, iedere dag weer. Door alle kleinste dingen. Door de mensen die Hij op mijn pad laat komen, door de rust zoals ik die in deze ochtend mocht ervaren. En daardoor weet ik dat ik vast wil blijven houden aan Hem. Hoe moeilijk of duister het ook is, als ik mijn hand blijf uitreiken naar Hem, dan zal Hij mijn hand altijd vasthouden!

1 Comment

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: