Geloof

God in mijn situatie #7

Pinterest LinkedIn Tumblr

Midden in de stad woon ik. Een plek waar veel geluid is, want de stad is dagelijks open. Mijn huis is dé plek waar je mensen vanuit huis hoort lachen op straat, of huilen. Mijn huis, de plek waar ik de afgelopen tijd steeds minder wilde zijn. Er zijn feestjes naast mijn deur, eens per jaar kermis en om carnaval niet te vergeten.

Met een overprikkeld hoofd die op ontploffen staat, lig ik op de bank. Ik heb de luiken van mijn ramen gesloten, zodat al het geluid van buiten zo min mogelijk naar binnen komt. En dan, in de meest gemaakte rust, hoor ik de muziek van het draaiorgel mijn huis binnen glippen. Vreselijk vind ik het. Ik heb ´m de afgelopen maanden weg gewenst, maar keer op keer komt ´ie terug. Het lijkt wel of ´ie langer blijft staan. Alsof het me van alles wil zeggen. Als ik héél goed luister, hoor ik vervolgens dat het een opwekkingsnummer is, die me vroeger veel tranen heeft opgeleverd.  

´Al mijn zonden, al mijn zorgen,
neem ik mee naar de rivier.
Heer vergeef mij, en genees mij,
Vader kom, ontmoet mij hier.´

Ik besef me ineens, dat dit een nummer is, die nu meer dan van toepassing is in mijn leven. Er zijn zoveel zorgen die er maar door mijn hoofd leven, zoveel draken die me willen verslaan van binnen. Ik vecht en het enige wat ik hoef te doen, is naar God te gaan om het bij Hem neer te leggen.

Want dit water brengt nieuw leven,
En verfrist mij elke dag.
´t is een stroom van uw genade,
Waar ´k U steeds ontmoeten mag.

Het draaiorgel draait langzaam het nummer af terwijl ik mee begin te zingen. Eigenlijk is het gewoon zo moeilijk niet, om iedere dag, elk moment weer alles wat je hebt, wat je kwijt wilt, bij God neer te leggen. Het is alleen een kwestie van doen. Het aangaan. Hij geeft het nieuws, dat wat je nodig hebt.

Kom ontvang een heel nieuw leven,
Kom en stap in de rivier.
Jezus roept je, Hij verwacht je,
En Hij zegt, ´ontmoet mij hier´.

Voor mij was dit nummer een moment van erkenning. Een moment van zien, opnieuw dat ik mijn pijn, mijn verdriet, mijn zorgen bij God mag neerleggen. Ik hoef het niet alleen te dragen. De strijd hoef ik niet alleen te dragen. Zolang ik maar naar die ´rivier´ blijf gaan.

Ik ben dankbaar dat het draaiorgel me dit nummer heeft laten horen. Meerdere weken achter elkaar. Hoe rot ik het geluid van het draaiorgel ook vind, het laat me inzien, zoveel meer dan ik soms kan beseffen.

3 Comments

  • Heel erg mooi.
   Het is ook een heel erg mooi nummer. Wordt bij ons vaak al doop lied gebruikt in de kerk. Mooi hoe je zegt ‘eigenlijk is het gewoon zo moeilijk niet, om iedere dag, elk moment weer alles wat je hebt, wat je kwijt wilt, bij God neer te leggen. Het is alleen een kwestie van doen. Het aangaan. Hij geeft het nieuws, dat wat je nodig hebt.’

   Dat is het wel maar ik doe dat zelf eigenlijk nu niet, ik heb God al heel lang niet gezocht. Heel mooi hoe jij dat nu omschrijft.

   Liefs Amanda

 1. Wow! Wat bijzonder Bernice! Klamp je vast aan deze bijzondere knipogen van God!
  Hou vol! Hij laat niet los🙏🏻❣️

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: