Levensverhaal

2020 | Wát een jaar! #2

Pinterest LinkedIn Tumblr

Het voelt als vorige week dat we onze lichtpuntjes blog van 2019 schreven en nu zijn we alweer bezig met een jaaroverzicht van 2020. Een andere opzet dan onze laatste blog van 2019 want ik denk dat we wel kunnen stellen dat 2020 ons allemaal flink verrast heeft, het leek ons dus ook goed om in deze blog verder te kijken dan enkel onze lichtpuntjes. Wie had ooit verwacht dat we in een pandemie zouden belanden? Dat mondkapjes dragen ineens heel gewoon zou worden? Dat je je naasten zo beperkt zou kunnen zien? Dat de wereld ineens zo zou kunnen veranderen? Niemand toch? Maar we hebben het gered! Hier staan we dan, met onze tenen al in 2021, hopend dat dit jaar iets milder verloopt.

Jasper
Hoe was 2020 voor jou?
Ondanks corona, eigenlijk uitstekend. Ik het dit jaar alleen een ongeval gehad met de truck, maar waar ik heel blij mee ben is dat ik me dit jaar eindelijk niet meer depressief heb gevoeld.

Wat was jouw hoogtepunt?

Mijn hoogtepunt van dit jaar was dat ik dit jaar begonnen ben met werken voor een andere werkgever.

Wat heb je geleerd?

Om dankbaar te zijn voor de kleine dingen.

Welk liedje omschrijft 2020 voor jou?

Door de wind van Miss Montreal

Wat was je favoriete zelfzorgmoment?

Zodra het kon vond ik het fijn om lekker uit eten te gaan maar een wijntje drinken op de bank was ook een fijn zelfzorgmoment.

Wat wens je voor 2021?

Om gezond te blijven. Vanaf 1 januari heb ik weer een nieuwe werkgever en ik hoop dat deze qua werk beter bij mij past. Verder hoop ik dat we weer naar concerten en dergelijke kunnen en weer kunnen leven zonder allemaal restricties.

Ik wens iedereen een gezond en veilig nieuwjaar toe!

Anouk
Hoe was 2020 voor jou?

2020 was een jaar waarin ik steeds meer naar mijn lijf én hart luisterde en daar ook wat mee durfde te doen. Ik nam vaker rust als dat nodig was, kwam vaker voor mijzelf op, gunde mijzelf vaker wat leuks. En zei vaker nee, als ik iets niet wilde, wanneer het niet echt nodig was om ja te zeggen. Daarnaast leerde ik beter met stressmomenten om te gaan. 

Wat was jouw hoogtepunt?

Mijn hoogtepunt was dat ik na jaren uitstellen, eindelijk de stap naar ivf durfde te maken. En de punctie zelfs zonder narcose onderging, onder mijn voorwaarden. 

Wat heb je geleerd?

Dit jaar heb ik geleerd dat ik er mag zijn. En mijn mening én gevoel minstens zo belangrijk is als die van een ander.

Welk liedje omschrijft 2020 voor jou?

Ik heb niet echt een liedje wat 2020 voor mij omschrijft. 

Wat was je favoriete zelfzorgmoment?

Mijn favoriete zelfzorgmoment kwam eigenlijk niet in mijn zelfzorgbijdragen van het afgelopen jaar naar voren. Als ik terugkijk, moet ik bekennen dat het toch de begeleiding van mijn psycholoog was. Ondanks dat ik er vaak met tegenzin heen ging, omdat het behoorlijk wat energie kostte. Zonder de begeleiding van mijn psycholoog, had ik niet gestaan waar ik nu sta.

Wat wens je voor 2021?

Ik wens dat het aankomende jaar eindelijk onze lang gekoesterde wens mag uitkomen. Dat ik een goede zwangerschap mag doorstaan en hopelijk zelfs ons kindje in onze armen mag sluiten. Verder wens ik veel gezondheid, rust en geluk voor iedereen die dat kan gebruiken in het aankomende jaar.

Miranda

Hoe was 2020 voor jou?

Een jaar met heel veel sombere momenten en waarin ik heel veel diepte punten heb gekend. Maar het is tegelijk ook een jaar vol leermomenten voor mij geweest.

Wat was je hoogtepunt?

Dat ik zelf weer durf auto te rijden na 1.5 jaar niet in de auto gereden te hebben.

Wat heb je geleerd?

Dat ik er mag zijn. Ook heb ik geleerd om mijn impulsiviteit onder controle te krijgen.
Grammaticaal heb ik ook veel geleerd.

Welk liedje omschrijft 2020 voor jou?

Dat is moeilijk kiezen dat zijn eigenlijk 2 liedjes: ze huilt maar ze lacht van Maan, omdat het precies beschrijft hoe ik me voel. We live forever van Paul Elstak omdat 2020 er voor gezorgd heeft dat de band tussen mijn man en mij alleen maar sterker is geworden.


Wat wens je voor 2021?

Meer rust in mijn hoofd en ik hoop dat mijn behandeling komend jaar gaat starten zodat ik verder kan herstellen en weer stappen kan zetten in mijn psychische gezondheid.

We wensen jou allemaal een heel gezond 2021!
Liefs,

Jasper, Anouk, Miranda

Author

If you get tired learn to rest not to quit

Write A Comment

Pin It