Onzichtbaar

Confettihoofd

Pinterest LinkedIn Tumblr

Een aantal jaar geleden (toen ik nog studeerde) had ik als bijnaam confettihoofd. Omdat ik vaak de vraag krijg waar en wanneer ik kortsluiting krijg wil ik je graag meenemen in mijn hoofd; waarom confettihoofd?

Stel je een grote ronde ruimte voor met daarin aan alle kanten ramen en deuren. Die ramen en deuren hebben altijd overwerk en gaan continue open en dicht. In het midden van de ruimte lag ooit een nette stapel papier in alle kleuren maar ergens in mijn ontwikkeling, ergens in mijn leven, veranderde die papieren in ronde snippers. Confetti. In het begin nog redelijk bij elkaar maar inmiddels is het een grote massa waar steeds meer confetti bij komt.

Je kunt je voorstellen dat confetti in je hoofd hebben al lastig is wanneer je enkel last hebt van de ramen en deuren die continue open gaan want confetti waait nogal met de wind mee en de wind in mijn hoofd gaat dus werkelijk alle kanten op. Wat het nog lastiger maakt dat ik confetti in mijn hoofd heb is het feit dat mijn hoofd continue nette stapels probeert te maken van alle kleine stukjes confetti. Kleur voor kleur, vorm voor vorm, rij voor rij.

Elke prikkel is een raam die open waait, elke kortsluiting is een deur die open waait en ik heb continue, hele dagen last van prikkels en kortsluiting. In mijn hoofd is het storm inmiddels en middenin die storm probeert mijn hoofd nog altijd stapels te maken. Elke keer wanneer dat net lukt gaat er weer een raampje open en wordt de storm weer erger.

Op school stond ik bekend om mijn vergeetachtigheid, mijn warrige blik en het idee dat ik afwezig was. Men was eraan gewend geraakt dat ik af en toe teveel bezig was met stapels en rijtjes maken en omdat ik het zo vaak over die confetti had werd ik confettihoofd genoemd.

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

1 Comment

  1. Wat een duidelijke manier om uit te leggen wat er in je hoofd gebeurt! Ik snap ‘m en het klinkt behoorlijk vermoeiend.

Write A Comment