Onzichtbaar

De betekenis zegt meer dan het moment

Pinterest LinkedIn Tumblr

En terwijl hij de naald in de inkt doopt, voel ik van binnen een glinstering. Daar lag ik, op een bank bij de tattooshop. Een prikkend maar brandend gevoel op mijn arm. En voor ik het weet, staat mijn eigen ontwerpje op mijn arm.

Eindeloze momenten dacht ik over het zetten van mijn tattoo. Talloze keren tekende ik op verschillende plekken mijn plaatje op mijn lijf om te kijken of dit echt was wat ik wilde. Het kwam in de verste verte niet in de buurt bij een echte, maar voor het idee om een beetje te zien hoe het eruit zou zien, was dit top. Ik denk dat er zo’n drie jaar voorbij ging voor ik echt de stap durfde te nemen. Een tattoo staat immers permanent op je lijf. Met het idee dat ik een tattoo wilde zetten, borrelde er bij mij van binnen dat ‘ie betekenis moest hebben. De vouwvogel die ik als ontwerpje in mijn hoofd had, had dat. Maar met een mooie betekenis wilde ik ook dat dit op een mooi moment in mijn leven moest. En zo stelde ik het uit. Als ik in mijn hoofd bedacht had, dat ik naar de tattooshop zou gaan, wuifde ik het weer weg. Regelmatig gebeurde dat omdat het juiste moment me overspoelde van intense duisternis. Ik moest me goed voelen, blij worden van iets en dat juiste moment moest magisch lijken.

Toen ik in de kliniek in Leeuwarden zat, ben ik door zo’n intense pijn gegaan dat ik dacht dat ik na die opname mijn tattoo wilde laten zetten. Tijdens de kliniek mocht dat immers niet, dus kort daarna was perfect. Tot opnieuw het moment daar was en ik alles weg wuifde.

Al die keren gingen voorbij en diep van binnen had ik zo onwijs veel spijt dat ik niet die momenten nam om mijn perfecte plaatje op mijn arm te laten zetten. En steeds ging er door mijn hoofd dat de betekenis achter mijn tattoo veel mooier was dan alle momenten om ‘m te laten zetten.

Het is zo’n drie weken geleden dat ‘ie een plaatsje kreeg op mijn arm. Zo tof! En zo blij want iedere keer word ik herinnerd aan de mooie betekenis.

Mijn vouwvogel – origamivogel – staat voor alle kreukels die ooit in je gevouwen zijn. De wereld kan zoveel pijn doen en het leven zo ontzettend moeilijk. Maar iedere vouw staat ook voor een stukje groei, mooier worden van jezelf. Dat maakt het niet minder intens. En op het moment dat je zo vaak die kreukels gekregen hebt, is het enige wat je echt kunt doen, uitvliegen tot de mooie jij, jezelf. Alles wat je gemaakt heeft wie je nu bent, is het mooiste. Je mag de weg vliegen die je wilt gaan.

Ik ben ontzettend blij, kijk er zo vaak naar en besef elke keer dat dit een mega goede keuze is. En de herinnering aan de mooie betekenis maakt ‘m voor mij alleen maar mooier.

2 Comments

  1. Wow, dat zoiets ‘kleins’ zo’n grote betekenis kan hebben. Ik kan me voorstellen dat je daar heel regelmatig even een blik op werpt.

  2. Wat een prachtige tattoo (toffe plek ook!) en de betekenis erachter vind ik ook prachtig.

Write A Comment