Miranda

De duivel en een engel op je schouder

Pinterest LinkedIn Tumblr

Soms vraag ik me af, wie is Miranda nou eigenlijk? Het is altijd , de vrouw van , de (schoon)dochter van, moeder van, Met de ene keer zo vrolijk en mooi als een “engel” en de andere keer zo down en boos als een “duivel”.

Wie ben ik nou eigenlijk? Wie is nou echt Miranda vroegen meerdere psychologen. En elke keer was het antwoord : ik weet het eigenlijk niet.

Vaak heb ik het gevoel dat ik een “ duiveltje ” en een “engeltje “ op mijn schouder heb zitten.  Het ene moment voel ik me blij en kan alles ineens omslaan naar somber, stil en dat ik niks meer wil. Ik gebruik tegenwoordig het voorbeeld van : iemand kan de kamer in lopen en hoi zeggen en ik kan compleet omslaan van vrolijk naar down, maar als een uur later of en dag later de zelfde persoon op de zelfde manier hoi zou zeggen, dan kan er niks aan de hand zijn. Dan voelt het of ik dan totaal iemand anders ben.

Tot ik bij mijn nieuwe psycholoog kwam na een stuk of 5 andere, wat niet werkte of niet de juiste therapie kon geven. Kwam er nu een psycholoog die het wel zag en toen kwam er een diagnose : Depressief met een gespleten persoonlijkheid en kenmerken van borderline.

Veel puzzel stukjes vielen ineens op hun plek en kon ik eindelijk door gestuurd worden naar de juiste kliniek “ De Viersprong” in halsteren. Ook daar tijdens de intake kwam dat naar boven. Vooral met de  persoonlijkheid vragen, werd vooral duidelijk dat ik zelf niet eens weet niet wie Miranda eigenlijk is.

Dus nu wacht ik op de juiste opname/ therapie om van die rot depressie af te komen en er mee om te leren gaan en te zoeken naar wie ik nou eigenlijk echt ben, zonder dat duiveltje en engeltje op mijn schouder.

“She is an Angel , Craving chaos. And She is an Devil, seeking peace”

Write A Comment