Onzichtbaar

De echte jij op social media

Pinterest LinkedIn Tumblr

En dan besef ik dat ik voor de zoveelste keer door alle perfecte foto’s op social media aan het scrollen ben. De ene foto laat de mooiste eilanden zien, de andere foto een mega sportief lichaam en weer een andere over hoe goed diegene alles heeft.

Steeds meer voel ik me er onzeker door worden. Vroeger had ik er helemaal geen last van om dit soort perfecte plaatjes te bekijken. Het hoorde erbij. Geen concurrentie met alle volgers. Heerlijk was dat. 

Maar steeds vaker merk ik dat je op social media de perfecte jij moet laten zien. En dat doet pijn. Laat me twijfelen aan mezelf. Doe ik het dan wel goed? Ben ik wel goed genoeg? 

Een lange tijd terug besloot ik dit voor mezelf te doorbreken. Niet alleen de perfecte plaatjes en teksten tonen maar ook daadwerkelijk alles wat ontzettend rauw is. De echtheid die je meemaakt in het dagelijkse leven. Niet alleen maar dat streven naar perfectie en laten zien dat alles o zo goed is. 

Alles wat is, mag er zijn. Pijn, verdriet, boosheid. En zo postte ik foto’s met daaronder alle rauwe randjes van het leven. Soms een berichtje waarin je mijn tranendal kon voelen of een berichtje vol machteloosheid en het niet zien van de toekomst. Het was echt. Puur. Rauw. 

Nu is het niet zo dat je alleen maar de duistere kant moet tonen, maar durf te mengen. Het leven geeft hobbels maar ook zoveel moois. En dat mag naast elkaar staan. Probeer er eens een balans in te vinden. 

Wat ik heb gemerkt door open en eerlijk te zijn en ook die nare momenten te laten zien op social media, is dat je ziet dat je niet alleen staat. Persoonlijke berichtjes met ieder haar eigen verhaal. Met allemaal eigen pijnlijke punten. Het mooie vind ik door de rauwheid te tonen, dat je met elkaar in gesprek komt en jezelf durft bloot te geven. 

Wees wie je bent. Thuis, op school, werk maar ook op social media. Geef jouw binnenwereld de ruimte om eerlijk te zijn en je zult zien dat er zoveel ruimte is om te zijn.  Het maakt de wereld een stuk mooier wanneer je echt kunt zijn. Gooi dat masker af en laat zien wie je bent.

2 Comments

  1. Mooi geschreven meid! Je slaat de spijker weer op z’n kop ✨

  2. Helemaal met je eens! Ik ben tegen al dat Insta-perfect gedoe. Natuurlijk, als je een shop hebt, schiet je prachtige foto’s van je artikelen. Maar gewoon het dagelijks leven lijkt van social media te verdwijnen en daar pas ik voor. Voor mij geen perfecte plaatjes, maar gewoon dat wat ik zie. Want dat is waar ik van houd.

Write A Comment