Onzichtbaar

De onzin die “Ik ben er voor je” heet

Pinterest LinkedIn Tumblr

Het moment dat ik veranderde in een afhankelijke zorgvrager, het moment dat ik mezelf steeds meer verloor. Het moment dat mensen mij niet meer herkende, het moment dat ik de schijn niet meer hoog kon houden. Dat moment dat mensen allemaal zeggen dat ze er zo graag voor je willen zijn, dat je altijd bij ze terecht kunt en altijd mag uithuilen op hun schouder. Dat moment voelde heel even goed, heel even, tot het allemaal te lang duurde.

Mijn vader heeft het mijn hele lang al geroepen; hecht niet teveel waarde aan vriendschap, als het erop neer komt blijkt dat namelijk vaak grote schijn te zijn. Waar mijn zus haar hele leven al makkelijk vrienden maakte ging dat bij mij heel wat lastiger. Niet omdat ik mensen geen kans gaf, maar omdat mensen mij continue in de steek lieten wanneer ik ze echt nodig had. En toch, ondanks de goede raad van m’n vader en ondanks al mijn nare ervaringen, toch gaf ik mensen een tweede kans en een derde… En een vierde..

Maar dat is afgelopen week goed veranderd. De dagen voor Mark vertrok waren zwaar, heftig en extreem emotioneel. Niet alleen omdat ik hem niet meer aan mijn zijde heb wanneer ik dat nodig heb maar omdat ineens heel duidelijk werd hoe weinig mensen ik zonder hem (en mijn gezin,dohh) heb. Van alle mensen die zeiden dat ze er zouden zijn, is 90% afgehaakt toen het allemaal te moeilijk werd. Van mijn hele sociale kring bleef bijna niemand over.

Ik heb het al eens genoemd in mijn ode aan Instagram; ik weet niet waar ik zou zijn zonder de fijne contacten die ik Instagram heb gevonden. Waar offline het totaal af liet weten, ontstond er online een heel vangnet vol met lieve mensen. Ik ben dankbaar voor al deze lieve mensen maar tegelijkertijd deed en doet het ook ontzettend veel pijn dat ik zo’n kei ben in me vergissen in mensen.

Mocht je dit lezen en je aangesproken voelen dan hoop ik dat je mijn pijn kunt voelen tussen de woorden die ik schrijf. Ik hoop dat je nooit meer een valse belofte aflegt aan iemand die je nodig heeft, dat je nooit meer iemand zou kwetsen zoals je dat bij mij deed. Deze is voor jou, voor jullie, voor iedereen die weg liep toen het te moeilijk werd. Ik heb jullie niet (meer) nodig en heb ook geen behoefte aan “lang niet gesproken, hoe gaat het nu?”

Als je iets voor me wil doen, beloof dan alsjeblieft dat je nooit meer iemand loze beloftes doet, zeker niet tegen de mensen die je zo hard nodig hebben. Je hoeft niet langs te komen om te praten, langs komen en samen stil zijn was genoeg geweest.

Geweest inderdaad, geweest. Bye bye ‘vriend’

Liefs, Shirl

Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

6 Comments

 1. Ik zei het iets anders schat, het liedje van “het goede doel” is mijn lijflied, 1x trek je de conclusie, vriendschap is een illusie, Ik zeg ook altijd don’t worry be happy of hakuna matata, mensen een 2e kans geven is altijd goed zelfs een 3e als het moet want met haat en nijd win je het niet.
  Er zit er nog wel een heel verschil tussen vrienden in real life en Instagram vrienden.
  Instagram is leuk want je kunt er je ei kwijt en of je gal spugen maar dat is natuurlijk heel wat makkelijker dan je echte vrienden de waarheid te vertellen.
  Je bent wat dat betreft een 100% copy van mij online is makkelijk, in real life is het heel wat moeilijker om je mening te geven.
  Toch is het beter om te proberen je irritaties over “vrienden” onder 4 ogen met elkaar uit te spreken, maar ook ik kon dat niet op jou leeftijd echter nu gaat me dat een stuk makkelijker af maar zelfs met 55 heb ik daar in sommige situaties nog moeite mee, er is dus nog hoop voor je hihi

  • Shirl Reply

   Ha ha ja pap. Maar ik ken Mark óók via Instagram dus ik weet dat Instagram niet persee online hoeft te zijn, ook Esther vond ik via Instagram weer terug. Daarnaast hebben we een rek vol met kaarten van lieve mensen die er wél voor me wouden zijn. Alleen een kaartje of klein berichtje was al genoeg geweest. Andersom doe ik dat óók. Dus deze mensen hebben hun credits wel vergooid. Ook ik heb een grens 😏😎

 2. Lief schatje, maak je niet druk om anderen, (echte) vrienden staan er voor je in zowel goede als slechte tijden, zoniet dan zijn dat geen echte vrienden Love you❤️Knuf Mams💋

 3. Wow. Pijnlijk. En helaas een klein beetje herkenbaar. Er blijven in tijden van nood maar een paar mensen over. En die zijn dan waardevoller dan ooit.

Write A Comment