Onzichtbaar

Durf jij de ballon voorzichtig te pakken?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Al wandelend, trek ik een grote ballon gevuld met helium mee. Ik voel me trots. Tros dat ik deze grote ballon de lucht in kan blijven houden. Het is maar voor heel even, dat ik dat moment vast kan houden, dat dit alleen lukt zonder ook maar hulp van anderen. Maar niet veel later besef ik dat er eerder op die dag mensen zijn geweest om die ballon te vullen met helium.

Voor even hou ik met mijn beide handen het touw van de ballon heel stevig vast.

Terwijl ik een klein stukje met de ballon wandel naar een mooi huisje tussen de huizen en het spoor door, besef ik mij dat ik mezelf zo vaak meegezogen laat worden, door alles wat grootser en meeslepender is, dan dat wat ikzelf ben. Ik als klein mens wordt steeds maar meer omringd door alles wat groter is. Grote gebouwen, grote machines, de media die zich uitbreidt. En hoe ik dan staande blijf?

Misschien gaat deze blog voor jou een totaal andere kant op, dan je in eerste instantie had gehoopt. Geen christelijke woorden, geen woorden die ergens aan zouden linken met de Bijbel. Maar toch gooi ik het er in. Want door alle moeilijke momenten, alles wat ontzettend zwaar en zwart is, wil ik een koppeling maken aan de Bijbel.

Voor even hou ik met mijn beide handen het touw van de ballon heel stevig vast.

Soms zie ik God wel als die ballon die ik met twee handen stevig vast mag houden. Hij blijft zweven in de lucht en laat niet los, zelfs als ik wel los laat. Hoe groot de gebouwen ook worden, hoe donker het ook wordt in jouw hart, hoeveel pijn er in je lijf ook schuil gaat. De ballon, God gaat met jou mee. Je kunt de Heilige Geest ook als ballon zien. De ballon die meegaat op jouw pad. Iedere dag maar weer.

Voor even hou ik met mijn beide handen het touw van de ballon heel stevig vast. Ik wil niet loslaten, want loslaten doet pijn. En alle liefde en warmte die God mij kan geven op de meest pijnlijke punten, wil Hij weghalen.

Ik kan me ontzettend goed voorstellen, dat het soms moeilijk is, om in zo’n korte blog te lezen en te ervaren wat ik nu bedoel. Maar voor mij is God écht een God die er is, niet alleen voor mij maar ook voor jou.

Durf jij de ballon vast te pakken? Samen? Graag zou ik je een volgende keer wat willen vertellen over hoe ik God ervaar in mijn situatie nu. Heb jij nog andere vragen erover? Let me know!

1 Comment

  1. Wat mooi! Voor mij is God ook heel belangrijk. Een Houvast inderdaad. Mooi dat je erover gaat schrijven.

Write A Comment