Miranda

Een echte herfst/winter dip

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vroeger had ik nooit last van een herfst- of winterdip. Altijd overal kaarsjes en versiering. Pompoenen versieren met de kinderen en lekker soep ervan maken. Dit jaar lijkt het anders en slaat het in als een bom.

Dagen worden korten, buiten wordt het kouder… de herfst is begonnen.
En ik voel me net zo somber als het weer buiten is. Nergens zin in, alles voelt zwaar en alles gaat moeizaam. Toch probeer ik elke dag mijn bed uit te komen en weer mijn masker op te zetten.

“AUTUMN SHOWS US

HOW BEAUTIFUL IT IS

TO LET THINGS GO”

Vorig jaar rond deze tijd waren we pompoenen aan het uithollen en versieren. Lekker erwten- en pompoensoep maken. Naar het bos gaan om herfstbladeren, eikels, kastanjes en dennenappels te zoeken met de kinderen. Overal in huis kaarsjes en gezelligheid.

Het lijkt het wel of de herfst- en winterdip me vele malen harder raakt dan voorheen. De donkere dagen lijken eeuwig te duren en mijn stemming is net zo koud als het weer buiten. Mijn hoofd maakt overuren.

Dit jaar geen versierde pompoenen en soep. Geen bezoekjes aan het bos met de kinderen. Geen extra gezelligheid in huis, maar ik die in “foetus” houding op de bank zit en voor zich uit staart. Ondertussen gaat er van alles door mijn hoofd heen.

Het is nu tijd om los te gaan laten. Iedereen die mij pijn heeft bezorgd, die mij misbruikt heeft, alles wat mij heeft geraakt of beschadigd heeft. Net als de vallende bladeren…

…laat ik los.

AUTUMN WHISPERED TO THE WIND

“I FALL ;

BUT I WILL RISE AGAIN”

aNGIE WEILAND – CROSBY

1 Comment

  1. Maar die vallende bladeren zullen vast een stuk makkelijker loslaten dan dat waar jij mee worstelt. Sterkte!

Write A Comment