Lianne

Een wereld van verschil

Pinterest LinkedIn Tumblr

10-06-2011
Na 7 jaar samen trouw ik met mijn grootste liefde. Het leven lacht ons tegemoet. Ik ben 24 als ik mij gelukt is zoals de maatschappij het graag wilt zien ‘huisje, boompje, beestje’. We hebben een koophuis, allebei een vaste baan, sinds 2 maanden hebben we besloten dat er een kindje welkom is en vandaag trouwen we!
Als ik deze foto zie, dan zie ik een oprechte lach. Ik was hier toch echt gelukkig? Toch weet ik dat ik al jaren heb, dat ik aan de grote wereld en vooral naar mijzelf probeer te bewijzen dat ik het allemaal wel aan kon, dat leven.

8.5 jaar verder lig ik op de grond, het liefst omringd met muur zodat ik mij enigszins veilig voel. Mijn lijf getekend door de vele kilo’s minder.
Mijn armen en benen vol littekens die ik zelf heb toegebracht en mijn buik met littekens van operaties. Ik werk niet meer en draai niet meer mee in de maatschappij. De avonden dat ik zonder paniek doorbracht de afgelopen jaren zijn op een hand te tellen. De dagen dat ik opstond zonder op te zien tegen de dag nog minder.

Kan je eigenlijk te veel meegemaakt hebben? en wanneer mag je zeggen dat het genoeg is? Dat het nooit meer wordt zoals het was?

2 Comments

  1. Confronterend, deze twee foto’s. Dat het nooit meer wordt zoals het was, geldt voor heel veel dingen, maar kan een zware les zijn, want dat is niet altijd positief. Ik wens je snel een ‘vervolgfoto’ met een prachtige glimlach.

  2. Lieve Lianne,
    Bij toeval, in de zoektocht naar iets praktisch, kom ik op deze site terecht en ik raak geïnteresseerd in wat hier wordt geschreven . Ik pik jou eruit, omdat mijn zoon ook autisme heeft (en ADHD) en lees je verhalen.
    Het raakt me enorm. Ik stuur je heel veel liefs. Weet dat er altijd mensen zijn die aan jou denken, waaronder nu ook ik. Alle geluk gewenst in je zoektocht naar de juiste therapie. Ik wens je toe dat je hier goed uit gaat komen, voor jezelf en ook voor je gezin.

Write A Comment