Onzichtbaar

Gevecht leidt tot groei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Als er weer een week voorbij is dat ik keihard aan het vechten ben tegen alles wat pijn doet in mijn binnenwereld, ben ik bijna in staat de moed op te geven. Zo kan het toch niet langer? Iedere dag het gevecht aan gaan, overleven. De pijn die ik voel, herbeleven. Soms zo heftig dat ik helemaal terug ben in de tijd van toen. Verkrampingen, mijn lijf die zich helemaal mee laat nemen. Schimmen zien, of weg van mezelf zijn omdat het allemaal te heftig is. Vechten. Keihard vechten tegen mijn eigen binnenwereld die zoveel pijn leidt, door dat wat er gebeurd is.

Veelal lees ik om me heen, op Instagram, of krijg ik van jullie – lezers, berichtjes dat het vechten zo zwaar is. Dat doet pijn om te horen, te lezen. Ik zou iedereen de lasten zoveel minder willen laten maken. De pijn die je van binnen voelt, weg willen nemen om een zorgeloos leven te kunnen hebben. Ik wil je meenemen in een stukje van mij, in de hoop, dat je kunt zien, dat je ondanks het voelt dat het héél zwaar is, je ook vooruit komt!

Gevecht leidt tot groei
Als ik terug kijk naar mijn eigen leven, zie ik dat het vechten, doorgaan en steeds weer vallen en op staan me alleen maar sterker heeft gemaakt. Het is een strijd, een die ik dagelijks echt niet wil(de) leveren. Maar ik moet vechten, om uiteindelijk het leven te kunnen leven, zoals ik dat wil. En dat vechten, doorgaan, steeds maar weer, zorgt ervoor dat ik groei. Stap voor stap. Niet iedere dag is een dag van groei. Niet iedere dag kom ik vooruit. Maar er zijn ook dagen dat ik wél vooruit kom, stappen maak. Niet zoals ik ze in gedachten heb, niet zoals ik hoopte. Maar als ik terug kijk naar afgelopen tijd, zie ik dat in alle dagen vechten, ik meer dan gegroeid ben.

Misschien is het moeilijk om te horen, dat het vechten tot groeien leidt. Maar ik wil jou meegeven, dat ook jouw gevecht je laat groeien. Misschien niet zo snel als je zelf zou willen. Misschien niet op de manier als je zelf in gedachten had. Maar elke dag doorvechten om jouw leven terug te pakken, om het verleden achter je te laten en de toekomst aan te gaan, is groei.

Vecht jij mee, tot je jouw leven terug hebt?

1 Comment

  1. Gevecht leidt zeker tot groei, alleen als je nog aan het vechten bent, voelt dat niet altijd zo;).

Write A Comment