Miranda

Iedere donkere wolk heeft ook een gouden randje

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ik weet het nog als de dag van gisteren… Op 17 april kreeg ik na een lang traject eindelijk mijn maagverkleining: zeventien dagen nadat we getrouwd waren. Vanaf het begin heb ik gezegd, ‘als ik ben afgevallen, wil ik nieuwe trouwfoto’s maken.’ Een tijdje geleden was eindelijk die dag daar en maakten we nieuwe foto’s.

Oh wat was ik zenuwachtig voorafgaand aan de operatie. Het is nogal een ingreep: de operatie duurde in totaal 1,5 uur. Met bijkomen had ik veel meer pijn verwacht, maar ik dacht “dat zal wel aan de narcose liggen”. Ik mocht niks eten of drinken en gek genoeg had ik daar ook totaal geen behoefte aan. Ik kreeg vocht via het infuus en moest twee nachten in het ziekenhuis blijven.

Het herstel ging vrij snel tot ik problemen met mijn darmen kreeg. Die waren niet op gang gekomen na de operatie en ik had veel last van verstoppingen. Dat was vreselijk pijnlijk. Na een paar keer in het ziekenhuis een klysma te hebben gehad, kwamen mijn darmen eindelijk op gang. Toch zal dit altijd een dingetje blijven. Ik woog 120 kg voor de operatie en nu weeg ik 80 kg. Met andere woorden: ik ben gewoon 40 kg afgevallen.

Ik heb altijd geroepen ‘als ik ben afgevallen, wil ik nieuwe trouwfoto’s maken!’. In een jurk waarin mijn figuur goed uit zou komen. Ik was zo trots dat ik eindelijk een taille heb. En toen was het eindelijk zo ver: we zijn vijf jaar na mijn operatie en we hebben opnieuw trouwfoto’s gemaakt. Wat zijn ze prachtig. Een nieuwe jurk was niet te betalen, dus heb ik mijn oude jurk laten innemen bij een coupeuse.

Het was tijdens het gouden uurtje zoals ze dat noemen. En ondanks alles voelde ik me prachtig en het is heel lang geleden dat ik me zo gevoeld heb. Mijn haar en make-up waren prachtig en mijn man zag er fantastisch uit in zijn pak. Ik voelde me weer even een bruid.

1 Comment

Write A Comment