Onzichtbaar

Last Man Standing 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Op 31 oktober 2020 was het zover. Het was dé dag: mijn tweede keer Last Man Standing. 

Last Man Standing is een evenement dat georganiseerd wordt door Stichting Mind. Het doel is om geld op te halen dat gebruikt gaat worden om psychische problemen bij jongeren te voorkomen. Een deel van het geld gaat ook naar het ondersteunen van jongeren met psychische problematiek. Dit jaarlijks terugkerende evenement vindt normaalgesproken op het water plaats: je staat dan 6 uur op een paal in het water.

Ik stond dit jaar voor Stichting Zebra. Zij geven voorlichting aan GGZ personeel, artsen, naasten en lotgenoten die te maken hebben met zelfbeschadiging. Zelf ben ik twee keer naar de Self Injury Awareness Day geweest die zij hadden georganiseerd. Ook de picknick die Zebra had opgezet, vond ik gezellig en fijn.

Voor mezelf stond ik om het taboe rond automutilatie te doorbreken, zowel onder de mensen of als een wond verzorging nodig heeft. Vorig jaar stond ik op een paal in het water, nu op een krukje op mijn terrasje van de kliniek. Vanwege corona was het nu niet met z’n allen op het water, maar moest iedereen het thuis/in z’n eigen omgeving doen. Het was zwaar maar het was het waard. Op het eind kwam een gedeelte van de kliniek waar ik behandeling volg, mij aanmoedigen en begeleiding kwam tussendoor kijken. 

Ik ben dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en dat ik mijn stem mag gebruiken voor hen die het moeilijk hebben. Volgend jaar sta ik, hopelijk, op een paal in het water en dit keer met team Mijn Glimlach 🙂

Write A Comment