Onzichtbaar

#Maarjezieternietsvan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stil om me heen. Het enige geluid wat ik van buitenaf hoor is de klok die tikt. En hoewel het lijkt alsof er verder niks aan de hand is, raakt het me je te vertellen dat dat niet zo is. Want daar waar de stilte buiten heerst, is er in mijn binnenwereld een storm die raast. Een kermis, er zijn monsters en draken. En allemaal moet ik ze verslaan of stilhouden. Stuk voor stuk. Maar je ziet er niets van.

De dagen die gevuld zijn, heb ik expres gevuld met activiteiten. Doorgaan is mijn motto. Want even stilzitten, zorgt ervoor dat er ook maar heel even ruimte komt voor de kermis, monsters of draken. Maar je ziet er niets van, als je mij zo ziet lopen. Niets van dat wat er van binnen afspeelt.

En als ik dan eenmaal thuiskom, net de drempel van de deur bereikt heb, stort ik in. De tranen stromen over mijn wangen en ik kan niet meer stoppen met huilen. Want thuis, daar is niemand die het ziet. Niemand die kan oordelen wat ik vind of voel van binnen.

Het is een strijd tussen dat wat aan de buitenkant van mij gebeurd en wat er zich afspeelt in mijn binnenwereld. Maar ik heb zo hard mijn muren opgetrokken, omdat er taboes waren. Niemand iets mocht weten. Dus je ziet er niets van, als je mij op een doordeweekse dag even snel voorbij ziet komen. Ik strijd, strijd met alles wat ik in me heb en thuis barst alles los.

Maar je ziet er niets van is de website waar we ruimte willen geven aan iedereen die strijd om niet alleen te strijden. Om een gezicht te geven aan dat wat er is van binnen. Psychisch of lichamelijk lijden. De maskers die jarenlang op waren, mogen verdwijnen. De pijn die vanbinnen te voelen is, mag naar buiten en mag een naam krijgen. De tranen mogen stromen en een plekje krijgen in de wereld. Verhalen die nooit verteld mochten worden, mogen naar buiten.

Maar je ziet er niets van, laat jij zien wie je echt bent? Met alle tranen, pijn, boosheid, storm en monsters in je hoofd? Met alle lichamelijke pijnen die er zijn? Durf maar, doe maar. Dan gaan we met elkaar de wereld een stukje mooier maken door oprecht te zijn. Want dat is, wat er nodig is.

Laten we van ‘Maar je ziet er niets van’ een ‘Maar je ziet er wel wat van’ maken. Samen – altijd!

Je bent het meer dan waard, om te tonen wie jij bent.

1 Comment

  1. Mooi motto, om er een ‘maar je ziet er wel wat van’ van te maken. Ik weet zeker dat jullie blog daar voor velen aan bijdraagt!

Write A Comment