Miranda

Mamaandag | 6 weken zomervakantie “overleven”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iets wat bijna iedere ouder denkt,  maar vaak niet durft te zeggen “hoe gaan we die 6 weken zomervakantie overleven? Wat gaan we doen om de kids bezig te houden?” Zeker als je niet op vakantie gaat is dit een behoorlijke vraag.

Ik moet eerlijk zeggen: ik zie er echt tegen op, vooral de drukte om me heen. Gelukkig gaat de oudste 2 dagen naar de zorgboerderij en de jongste bij opa en oma logeren. Ik heb geen makkelijke kinderen: beide hebben een flinke gebruiksaanwijzing en dat is met mijn depressie vaak een enorme uitdaging.

Dit jaar gaan we niet op vakantie. We wilden eerst twee weken met de tent naar Frankrijk gaan, maar door het virus hebben we besloten om thuis te blijven. Dus kwam de vraag omhoog, ‘hoe gaan we de kinderen nu vermaken?’ We hebben al wat dingetjes verzonnen, bijvoorbeeld de twee dagen ponykamp van afgelopen week en een dagje naar de dierentuin. Of lekker zwemmen bij het strandje. Wonen aan het Grevelingenmeer heeft zo z’n voordelen. 😉 Echter, een dagje dierentuin en een dagje zwemmen zijn niet genoeg. Daarom hoop ik op goed weer, zodat de kinderen lekker vaak naar buiten kunnen.

Normaal had ik nooit problemen met de zomervakantie, maar dit jaar lijkt wel extra beladen. Vooral de drukte wordt me te veel: veel vriendjes en vriendinnetjes die altijd hier willen spelen kan ik nu niet aan. En wat voel ik me daar schuldig over tegenover mijn kinderen! Dat ik steeds ‘nee’ moet zeggen. Dat ik steeds moet zeggen ‘mama kan dat nu niet hebben’ of ‘nee ze kunnen niet blijven eten, want dat is te druk voor mama’. Soms zeg ik dan wel eens ‘ja is goed’, maar dan weet ik al dat dit een behoorlijke impact gaat hebben. Deze zomervakantie wordt dus een enorme uitdaging!

1 Comment

  1. Heel logisch, dat zo’n lange vakantie een uitdaging is. Ik vind ook dat ouders daar best (meer) open over mogen zijn. Nu de kinderen in de coronaperiode ook al heel lang thuis zijn geweest, lijkt het me nog veel ingewikkelder. Ze zijn nu weer thuis, maar toch anders. Lijkt me echt weer zoeken naar een ritme.
    Sterkte deze vakantie!

Write A Comment