Onzichtbaar

Mamaandag | Babyshower

Pinterest LinkedIn Tumblr

In de hele week was ik zó onwijs moe. Sliep ik ‘s nachts -op de wcbezoekjes na- ontzettend veel en kon ik overdag ook zo 3 uurtjes slapen. Ik voelde me somber, had dag en nacht dorst, was kapot en voelde me alleen. Iets waar ik mezelf om veroordeelde, ik heb immers alles en voel onze baby heel actief zijn.
Vorige week zaterdag stond me ineens een verrassing te wachten. Iets wat ik totaal niet had zien aankomen en waarmee mijn eenzaamheid als sneeuw voor de zon mee verdween.

Vorige week zaterdag nam mijn man mij mee om ergens te lunchen. We hebben doordeweeks veel afspraken in de avond (afzonderlijk van elkaar) dat ik het super fijn en logisch vond dat wij even tijd voor elkaar namen.
Mijn man kreeg echter enorme hoofdpijn en wilde na de lunch meteen naar huis. Iets waar ik ook niets achter zocht want ik dacht het ook écht aan hem te zien.

Eenmaal in onze achtertuin aangekomen voelde het super surrealistisch. Onze schuifpui was blauw/wit versierd en ik zag mensen in ons huis. Tegen mijn man zei ik dat ook “Huh, er zijn mensen in ons huis en ik denk dat ze het verkeerde huis versierd hebben”(Sidenote: Onze buurvrouw was net bevallen en zij hebben een zoon gekregen).
Nog steeds had ik niet door dat er een feestje voor mij georganiseerd was.

Eenmaal in ons huis bleef ik een tijdje in de bijkeuken staan en vroeg aan mijn man wat er aan de hand was. “Verrassing” zei hij, “ik heb helemaal geen hoofdpijn. Ik ga nu weg en ga jij maar lekker naar binnen”.

In huis was ik nog steeds flabbergasted, 10 vrouwen die voor mij aan de slag zijn geweest om een babyshower te organiseren. Er hingen slingers, rompers er stond allemaal lekkers op tafel en ik mocht niets doen, behalve zitten en me laten verwennen.
Wat was het fijn en gezellig. Ze hadden een tweetal activiteiten georganiseerd en daar veel lol mee gehad. Ik -en onze baby- zijn echt enorm verrast en verwend.

Als je mij van tevoren had gevraagd of ik een babyshower zou willen, had ik 2 dingen gezegd: Ben ik te nuchter voor én die moeite hoeven jullie niet voor mij te doen.
Nu overviel het me en heb ik er enorm van genoten. Wat voelde ik me gesteund in mijn zwangerschap. Ik had het écht even moeilijk de laatste week en ik voelde weer dat ik niet alleen ben.

Mocht je ooit twijfelen of je dit voor iemand wil organiseren: Doen! En doe daarnaast activiteiten die bij diegene past en die bij het aantal weken van de zwangerschap past. Zij hebben het bewust bij mij thuis georganiseerd omdat ze wisten dat ik enorm moe ben en inmiddels over de 30 weken zwanger ben.

Suus | 32 - Woont in Friesland | Moeder - vrouw - vriendin - zusje - tante Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

2 Comments

  1. Wat heerlijk om te lezen! Ik moest vooral glimlachen om je reactie, toen je dacht dat ze het verkeerde huis hadden versierd. Dan is het dus écht een verrassing geweest.

    • Suus Reply

      Dat waren precies de woorden van mijn vriendin: Dan is het écht een verrassing geweest.
      Dat was het ook écht. Het is dat er veel foto’s gemaakt zijn, anders kan ik me nog niet voorstellen dat ze dit met z’n allen voor mij georganiseerd hebben.

Write A Comment