Miranda

Mamaandag | Ben ik nu een slechte moeder?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ik ben mama van twee jongens; Jayden van 6 jaar en Yan van 2 jaar. Twee jongens die gek zijn van vrachtwagens, tractors, auto’s – nou ja eigenlijk alles wat een stuur heeft.

Alleen Jayden is “anders” dan de meeste kinderen. Hij is hoogbegaafd, heeft ADHD en kenmerken van autisme waar hij voor wordt getest. Een erg lastig pakket, zowel voor hem als voor ons. Maar nu vooral ook voor mij. Ik kan niks van hem hebben, alles is te veel. Maakt mij dit nu een slechte moeder?

En dan hebben we Yan de clown van 2 en je weet wat ze zeggen; Ik ben 2 en zeg NEE.  Maar vooral ook in zijn broer na doen is hij erg goed. Zelfs deze kleine man is teveel voor me nu. Gelukkig is oma hier in huis om de zorg voor de jongens van mij over te nemen.

Maakt mij dat een slechte moeder? Ja, in mijn hoofd wel. Mijn hoofd zegt me dat ze best zonder mij kunnen, ze redden het prima als ik er niet meer zou zijn. Maar dat gevoel wordt minder als ze bijvoorbeeld vallen en toch naar mama vragen of in de ochtend als ze bij me op de bank kruipen en we samen onder een dekentje televisie kijken. Maar ook op de momenten dat ze weg zijn geweest of ik er weer een paar dagen niet was.

Want dan komen ze gillend aangerend . En dan denk ik wel weer ook al is het nu ontzettend moeilijk ze hebben wel hun moeder nodig dus moet ik blijven vechten!

Maar maakt mij dit een slechte moeder? NEE! Ik ga vechten voor mijn gezin hoe moeilijk het soms ook zal zijn.

“ Our family, the perfect mix of chaos and love”

2 Comments

  1. Nee, dat maakt je zeker geen slechte moeder. Dat maakt je een moeder die goed voor zichzelf zorgt, om zo ook goed voor haar kinderen te kunnen zorgen! En mochten anderen daar iets van vinden, moet je maar denken dat het gaat om liefde en die voelen je kinderen heus wel, als ik je stukjes lees.

Write A Comment