Miranda

Mamaandag | “Het vervelende jongetje”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Je bent impulsief, maar ook behulpzaam. Je bent druk, maar ook zorgzaam. Je bent temperamentvol, maar ook lief. Je hebt een label, maar je zat altijd mijn lieve jongen zijn.

Goede bedoelingen

Het jaar is zwaar voor je. Op school loopt het niet lekker, je maakt je zorgen om mama, en waarschijnlijk gaat er nog veel meer rond in dat koppie van je. Je wilt het voor iedereen goed doen, maar dat is ook je valkuil. Je maakt je zorgen om alles en iedereen, waardoor je je ook “bemoeit” met alles en iedereen. Wat vanuit jou alleen maar goed bedoeld is, maar anderen kunnen het zien als bemoeien. Waardoor je vaak in ruzies belandt, wat voor jou niet logisch is want je bedoelt het zo goed.

Op school zien ze je als “het vervelende jongetje”, wat je soms ook echt wel zal zijn. Er schuilt alleen zoveel meer in je wat nu door overprikkeling ver weg gestopt wordt. Leren doe je snel maar daardoor wil je ook te snel, je gaat hard maar daardoor loop je jezelf vaak voorbij. Behulpzaam ben je en je zal altijd voor een ander willen zorgen. Je hebt een temperament maar ook dat heeft zo zijn charmes, en het maakt jou tot wie jij bent. Op school kom je nogal veel met jezelf in de knel. Ik geloof met de juiste begeleiding jij er wel komt. Oké, je zal er misschien iets langer over doen dan normaal of meer strubbelingen hebben maar mama gelooft in jou!

Label

Regels vindt je moeilijk. En luisteren soms ook. Maar ik denk dan: welk kind heeft dat nou niet? Elk kind zal wel eens moeite hebben met de regels, alleen jij net een beetje meer dan een ander. Ben je daarom minder? NEE! Jij doet er net zo veel toe. Ook al zal dat soms niet zo voelen voor jou. Voor jouw gevoel zal soms iedereen tegen je zijn, ook al willen we het beste voor je.

Je hebt een label op je geplakt gekregen dat je de rest van je leven bij je zal dragen. Dat maakt voor mij niks uit, ik zal altijd van je houden en je steunen. Ver weg of dichtbij ik zal er altijd voor je zijn!

Mamaandag is een rubriek die iedere maandag terugkomt. Deze blog is van vorige week maandag.
Er wordt op een eerlijke manier geschreven over alles wat met ouderschap te maken heeft. Ook wensmoeders of moeders na stilgeboorte zijn van harte welkom om te komen schrijven.
Meer info over een gastblog? Mail dan naar blog@maarjezieternietsvan.nl.

1 Comment

Write A Comment