Onzichtbaar

Mamaandag | Hij is er!

Pinterest LinkedIn Tumblr
  • Foto gemaakt door Mirjam Jansma (@oerfotografie op insta)

Wauw, dat is even een tijd geleden dat ik hier schreef. Wat zal het zijn? Ongeveer 10 weken geleden? Time flies. In ieder geval had ik toen een beste toeter. Mijn buik groeide flink naar voren. Op het einde leek het net of ik een bowlingbal had ingeslikt.

Enfin zoals de titel al zegt: Hij is er!
Vier weken geleden ben ik bevallen van een gezond jongetje: Gijs. Mijn man en ik zijn maar wát trots op hem.

De bevalling was razendsnel. De laatste 5 cm ontsluiting tot de geboorte van ons jochie was in 25 minuten. Hij werd er uit gelanceerd door alle oerkrachten die ik in me had. Dat de verloskundige had gezegd dat ik niet meer hoefde te persen, had ik dan ook allang niet meer gehoord. Ik wilde zo snel mogelijk ons zoontje in mijn armen.

We moesten een nachtje in het ziekenhuis blijven omdat hij in het vruchtwater had gepoept. Dat vond ik niet zo erg, want ondanks dat bovenstaande misschien als een doormbevalling klinkt, moest het echt even landen (Gijs heeft er niets aan over gehouden).

Ik had tijdens de weeën, ontsluitingsfase, het moment dat de baby ter wereld kwam en de uren daarna steeds het idee dat ik achter de feiten aan liep, zo snel moest ik schakelen.
Zo was ik bijvoorbeeld nog aan het puffen toen ik moest gaan persen en wist ik het eerst niet voor elkaar te krijgen om zoiets simpels als mijn kin op mijn borst te leggen, voor elkaar te krijgen.

De volgende dag waren we al lekker voor de lunch thuis als verliefde kersverse ouders en stond de kraamzorg 2 uren later op de stoep.
We hebben een heerlijk gezond jongentje op de wereld mogen zetten.

En zijn eerste lachje? Die was voor mij! 😉

Ik ga proberen weer wat frequenter te bloggen, maar pin me er niet op vast. Ondanks dat we een tevreden ventje hebben, zijn er ook regeldagen, nachtjes zonder slaap, heb ik rug- en bekkenpijn, krijgen we nog veel kraamvisite, draait de wasmachine overuren en wil ik genieten van hem.
Dat laatste met stip op nummer 1.

Suus | 32 - Woont in Friesland | Moeder - vrouw - vriendin - zusje - tante Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

1 Comment

  1. Van harte gefeliciteerd! En groot gelijk hoor, dat genieten van je kleine op één staat.

Write A Comment