Miranda

Mamaandag | Hoogbegaafd, Autisme en ADHD in 1 pakket.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Je hebt kinderen die druk zijn, kinderen die een eigen wil hebben en kinderen die slim zijn. Maar dan heb je ook Jayden, hij heeft het alle 3 bij elkaar. Ik neem jullie mee in ons leven met deze combinatie.

In mij vorige mamaandag blog konden jullie lezen over dat Jayden de stempel ADHD, autisme, kreeg. Maar er is nog een kopje hoogbegaafd bij gekomen. Afgelopen woensdag heeft hij weer een intelligentie onderzoek gehad om vast te stellen hoe hoog zijn IQ nu echt is.

Vroeger dachten we al dat Jayden hoogbegaafd was of in ieder geval hoog intelligent. hij dacht van kleins af aan al anders. Iedereen in zijn klas kon tot 10 tellen maar ze wisten niet wat ’10’ precies inhield. Jayden begon veel later pas met tellen maar dan ook gelijk goed en snapte hij wat het was. Zo ging dat ook met de kleuren en vormen.

Zo herkend hij ook alle vrachtwagen van zijn vaders werk en weet hij precies wie met welke auto rijd maar ook vaak als we op zaterdag er waren ging hij kijken met de monteur naar nieuwe schades, hij haalde ze er precies uit.

Maar hoe uit zich dat nou? Je zou denken; hij is toch slim, dus leren moet geen probleem zijn, maar helaas door de autisme en ADHD zit zijn hoofd zo vol en pakt hij zoveel prikkels op dat dat dus problemen oplevert. Je ziet dat hij heel graag wil maar ook dat het hem vaak gewoon niet lukt door alles om hem heen.

Op zijn oude school was dat echt een drama. Ze wisten niet hoe ze met hem om moesten gaan. Op een gegeven moment was het zo erg dat hij over de tafels liep als ze in een kring moesten zitten en de juffrouw overspannen naar huis ging,

Hij zit nu op speciaal onderwijs waar hij ook nog wel eens tegen problemen aan loopt maar ze kunnen daar wel met hem om gaan. Hij mag nu ook naar groep 3, groep mars noemen ze dat bij hem. Hij maakt nu ook al werkjes van groep 3 en zal op zijn eigen niveau doorgaan.

Ondanks de vele hindernissen en moeilijkheden ook thuis. Zijn we super trots op hem. Ook al heeft hij een gebruiksaanwijzing, geeft dat helemaal niks. Ik denk altijd maar, iedereen heeft een gebruiksaanwijzing.

Write A Comment