Miranda

MAMAANDAG | Je passie delen met je kinderen

Pinterest LinkedIn Tumblr

Hoe kan het ook anders als je in een truckers familie woont, dat je kinderen houden van alles wat wielen en een stuur heeft. Papa, Mama, en beide opa’s zijn of waren vrachtwagen chauffeur, Oma is buschauffeur en de ooms zijn transportplanners. De kids groeien dus op tussen en in de vrachtwagens.

Wat is er mooier dan je eigen passie delen met je kinderen? Ondanks dat ze er bijna niet onderuit komen dwingen we ze niet maar allebei worden de kids wild van vrachtwagens en tractors.

Zo gaat de oudste van baby af aan al mee  met mij en inmiddels ook elke vakantie zonder en soms gaan we met zijn 3e. De jongste is wat minder vaak mee geweest maar dat komt doordat wij bijna allemaal eerst containers reden en dan mogen ze niet mee de terminal op. En toen de oudste klein was reed mijn man groente en fruit en daar maakt dat niet uit. De meeste vinden het zelfs leuk.

Ons laatste reisje met de oudste was met zijn 3e naar Marseille. Wat heeft hij genoten samen met papa en mama eten in routiers. Vooral de salade bar met de garnalen en komkommer waren favoriet. Op de parkeerplaats voetballen als we pauze moesten maken of klaar waren. Ook het laden en lossen, weet hij beter als mij, hij weet precies waar welke ketting of spanband moet.

En ja als je aan ze vraagt wat wil je worden later dan is het volmondig : VRACHTWAGEN CHAUFFEUR CONVOI EXCEPTIONEEL want ja dat doet papa ook en dan mag je met allemaal machines rijden.

Als hij mee is heeft hij ook geen medicatie (lees mijn vorige mamaandag) gewoon puur omdat hij alles zo interessant, alles wilt weten en je ook de tijd heb voor hem om alles uit te leggen en met hem te spelen.Dus hoe mooi is het om je eigen passie en liefde voor het vak over te brengen aan je kinderen.

1 Comment

  1. Zo gaaf! En natuurlijk dwing je ze niet, maar het is logisch dat ze veel van dit vak meekrijgen in zo’n familie. En ja, dat ze er dan van gaan houden, vind ik ook weer heel logisch. Lekker doen dus!

Write A Comment