Onzichtbaar

Mamaandag | Mijn ervaring over de zwangerschap

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ja, zo redelijk tegen het einde van mijn zwangerschap lijkt het me leuk om mijn ervaring te delen met de verschillende trimesters gedurende mijn zwangerschap. Op dit moment, dat ik dit schrijf, ben ik 35 weken zwanger en kan ik nog niet een volledig beeld schetsen over het laatste trimester, maar ik kom wel een eindje.

Het eerste trimester:
Wauw, wat was dat spannend! De eerste test was een super positieve test en knalde echt binnen een paar seconden al.. De test deed ik samen met mijn man en we waren zó positief verrast dat de tranen ons in de ogen spatten.
Hoewel ik maar één dag overtijd was had ik het gevoel ook dat ik wel eens zwanger kon zijn aangezien ik een aantal dagen echt misselijk was.

Die misselijkheid ging over na de 16de week. Het was lastig uitvogelen over welk eten ik wel en niet kon verdragen. Maar al snel had ik een voorkeur voor de saaie oerhollandse pot. Wat aardappels, groente en een groenteburger mét appelmoes. Terwijl ik normaal lekker veel expirimenteer met kruiden en kan het me niet gek genoeg.

Met 5 weken (sorry ma!) vertelden we mijn mijn moeder dat ik zwanger was. Ook bij haar spatten de tranen in haar ogen en wat was ze meteen blij en trots!
Met 8 weken konden we ook niet langer zwijgen tegenover mijn broer en zijn gezin. Nogmaals een emotionele bedoeling en zei hij me dat dit het mooiste nieuws ooit was.
Met 12 weken vertelden we het de rest van onze families en vrienden en hoefden we het eindelijk niet langer geheim te houden!

Het was heet, zomer en 40 graden. De éne warmterecord na de andere. Dat maakte dat ik soms echt voor pampus op de bank of op bed lag met enorme hoofdpijn en misselijkheid.

Het tweede trimester:
We besloten samen nog even een week op vakantie te gaan. We boekten een hotel met zwembad op Mallorca zodat, mocht ik niet héél mobiel zijn, we gewoon lekker af konden koelen in het zwembad.
Dat was echt heerlijk! Volgens mij hebben we iedere dag sowieso wel een moment in het zwembad gelegen en hebben we kleine wandelingetjes gemaakt langs de kust.
Stiekem ook erg fijn om in een jurkje met een bolle buik te wandelen.

Na de vakantie gaan we meteen shoppen voor de babykamer. We zijn het snel eens over de meubels voor de kamer en in dezelfde week hebben we alles gemonteerd en wel in de babykamer.

De misselijkheid was weg (super fijn!) maar daar kwam bekkenpijn voor in de plek, helaas. Ik maakte een afspraak bij de bekkenfysio en na een aantal afspraken nam de pijn redelijk af en was het wel weer te doen.
Nu ik het schrijf heb ik nog 1x in de maand een afspraak ipv iedere week.

De 20-weken-echo vond ik super bijzonder en mijn sterke vermoedens over het geslacht werd bevestigd.
Ik voel de kleine steeds meer schoppen en de schopjes nemen in kracht toe. Ook mijn man kan de schopjes nu ook echt dagelijks voelen. De baby is echt súper actief!

Het derde trimester:
Na ruim 30 weken zwangerschap werd ik echt enorm verrast! Er was een babyshower voor mij georganiseerd en ik had werkelijk niks door! Ik had net een rotweek achter de rug (moe en zat er een beetje doorheen) en voelde me dan ook echt ontzettend gesteund door iedereen.

De misselijkheid is in volle glorie teruggekomen en de vermoeidheid slaat ook toe. ‘s Nachts voel ik me een zeekoe die maar moeilijk om kan draaien in bed en ook moet ik er vaker uit om te plassen.
Wel kan ik in de ochtend wel weer mijn ‘draai’ vinden en slaap ik nog 2 uurtjes door nadat de wekker van mijn man gaat.

Ook middagslaapjes zijn een feit. Ik kan zo tussen de middag 2 uurtjes slapen en dat doe ik dan ook maar.
De rennies doen hun dienst ook goed nadat ik vanillevla en andere voedingsmiddelen heb geprobeerd tegen maagzuur.

Godzijdank heb ik geen last van stemmingswisselingen ed door de hormonen, wel frustreerd het me dat ik lang niet alles meer kan doen en dát wat ik wel doe, in een tergend langzaam tempo gaat.

We hebben nu inmiddels verschillende voorlichtingsavonden gehad en een rondleiding over de kraamafdeling. Ik ga in het ziekenhuis bevallen dus het leek me wel fijn om te zien waar we – straks met z’n drietjes- terecht komen.

Zoals je leest, geen hele gekke klachten en ik denk dat ik een redelijk ‘rustige’ zwangerschap heb. Fingers crossed voor de laatste loodjes!


Suus | 32 - Woont in Friesland | Moeder - vrouw - vriendin - zusje - tante Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

2 Comments

Write A Comment