Onzichtbaar

Mamaandag | Vrachtwagen mama

Pinterest LinkedIn Tumblr

We vroegen jullie om voor de mamaandag een gastblog te schrijven. Deze keer kun je de blog van Miranda lezen. Een wel heel toffe blog, want zij is een mama die werkt als vrachtwagen chauffeur!

De oudste zoon (Jayden van 6jaar) had beroepen dag op school. Dus vroegen de juffen aan alle kinderen naar iedereen welk beroep doet jou mama? Zo kwamen er veel verschillende beroepen uit. ´Kapster, administratief medewerkster, kassa medewerkster, de juf heeft van alles voorbij horen komen. Tot de juf bij Jayden kwam. ‘Jayden, wat voor werk doet jouw mama?’ ‘Nou, zei hij vol trots; ‘Mijn mama is vrachtwagen chauffeur en rijdt met zee en tankcontainers en convoi exceptioneel.

Je kunt je voorstellen dat de kinderen daar niets van snapten en dus werd er een youtube filmpje bij gezocht:

Kijk dit zijn mijn papa en mama samen vol trots! Iedereen was helemaal onder de indruk. Zeker toen hij vertelde dat hij in de vakantie veel mee mag met papa, dat wilde alle andere kinderen ook wel!

Een paar weken daarna kwam de vraag van Jayden, waarom mama thuis was en niet meer containers reed, net als opa. Mama is ziek en blijft voorlopig thuis. En waarom blijft oma dan ook thuis? Mama is heel erg moe en moet rust houden. Dan let oma op jou.

Week na week ging het slechter met mij. Maar hoe leg je dat je kind van 6 uit? Dat je je zo slecht voelt, depressief bent en het leven niet meer wil?

Enkele weken terug kwam Jayden naar me toe. ‘Mama, waarom ga je dan niet met papa mee? Dat vindt je toch geweldig? Misschien wordt je dan wel sneller beter.’
Maar eigenlijk was het wachten tot er ergens plek was in een kliniek. Ik vond het zo bijzonder, dat hij – 6 jaar, het zoveel beter kan snappen soms dan de psychologen.

Heb jij ook een verhaal die je graag wilt delen in onze mamaandag rubriek? Ook als je geen mama bent, maar een papa? Je kunt ons mailen naar blog@maarjezieternietsvan.nl of stuur even een berichtje via Instagram.

2 Comments

  1. Wat mooi, zo’n trots kind! En lang wachten zou verboden moeten worden, dat snappen kinderen soms inderdaad beter dan psychologen.

  2. Peter Kroon Reply

    Heel mooi omschreven en ja Jayden komt met zijn verhaal zoals het is, hopen op een snel herstel.

Write A Comment