Muziek

Muziek en gevoel

Pinterest LinkedIn Tumblr

Met een kop koffie zit ik aan de eettafel. Ondertussen vult muziek de ruimte en kom ik even helemaal tot rust. Heerlijk momenten vind ik dat. Goede muziek doet veel met je gevoel. Vaak zoek ik de nummers zorgvuldig uit en ik heb voor allerlei momenten ook andere afspeellijsten gemaakt. Dit zodat ik niet eens echt hoef na te denken wat ik aanzet.

Regelmatig ga ik door mijn muziek heen, verwijder ik nummers, voeg ik toe. Met vrienden deel ik regelmatig mooie nummers. Dan sturen we elkaar een nummer voor een bepaald moment en dat voelt heel fijn, want de teksten uit de nummers raken dan zo. Ik merk ook daarin dat als ik me bijvoorbeeld heel slecht voel, en een krachtig nummer op zet, ik me vaak al een stuk beter ga voelen.

Muziek doet dus zoveel naar mijn inziens en ik wil je oproepen wanneer je je rot voelt, muziek aan te zetten, dat je uit je dal trekt. Een vrolijk nummer met goede en sterke tekst kan je bijvoorbeeld goed helpen om uit dat dal te komen. Of wanneer je je verdrietig voelt, helpt het om je wat vrolijker te maken. Snelle en gehaaste muziek maakt je al gauw gehaast waardoor je je nog onrustiger kan voelen.

Een tijdje terug vroeg ik ons team van bloggers of zij een favo nummer hebben. Hieronder kun je het lijstje vinden.

Fave Naomi:

Fave Anouk:

Fave Suus :

Fave Shirl:

Fave Lau:

Fave Remco:

Fave Bernice:

Wat vind jij van deze nummers? Enne, wat is jouw favoriete nummer?

2 Comments

  1. Dit heb ik dus ook: Als ik geen zin heb om m’n huis te poetsen, moet er ‘actieve’ muziek op, maar als ik lekker zit te kleuren ofzo, wil ik zo rustig mogelijke muziek. En ja, muziek kan echt zóveel doen met je gevoel!

Write A Comment