Onzichtbaar

Online werken is óók werken

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ik krijg vaak de vraag wat ik nou doe nu ik ”geen werk” of studie heb. Als ik dan antwoord dat ik voornamelijk druk ben met deze site, de blog, instagram en al het werk wat er om heen komt kijken dan krijg ik vaak scheve blikken en soms zelf opmerkingen dat online werken maar appeltje eitje is en dat ik het maar goed heb. Tuurlijk doe ik dit werk met plezier maar ik heb (heel veel) dagen dat ik de kracht om te werken echt uit mijn tenen moet halen. Ja, online werk is óók werk mensen.

Ik snap best dat mensen die buitenshuis werken wel eens denken dat wij het maar luxe hebben, dat het allemaal zo makkelijk voor ons is wij onze pauze zelf kunnen inlassen. Sterker nog, ik zit hier met een goede bak koffie, niet zo’n slootwater-bak uit een automaat, dus ik besef mij echt wel dat het heel veel voordelen heeft om online te werken. Toch zijn er vooroordelen die ik een beetje irritant vind.

1. Jullie hebben het maar makkelijk, vooral die bloggers. Een beetje schrijven en that’s it. Joe, je moest eens weten hoeveel tijd en energie wij er in steken om de site lopende te houden.
2. Online werken is easy as that. Ja we hebben voordelen maar het is echt niet altijd makkelijk.
3. Kaarten verkopen, bloggen, een webshop onderhouden, dat kan toch iedereen? Ooooh je moest eens weten. Probeer het eens zou ik zeggen.
4. Jullie zijn geen collega’s, jullie bloggen samen. Nou en of (!!) Suus en Bernice mijn collega’s zijn. Dit is teamwork waar menig bedrijf een voorbeeld aan kan nemen. Wij werken samen, wij zijn collega’s.
5. Lekker makkelijk dat je altijd je werk bij je hebt. Makkelijk? Ja, soms wel. Maar het is ook heel erg moeilijk op momenten. Omdat ons werk altijd bij de hand is, is het soms moeilijk om werk en privé gescheiden te houden. We doen online vaak iets wat ‘wel ff tussendoor’ kan. Het houdt niet op na 5 uur, ons werk is er altijd en overal.
6. Mensen die online werken zijn niet sociaal. Ik kan je vertellen, ik ben socialer dan ooit. Online kun je namelijk heel sociaal zijn en dat is maar goed ook, want samen kun je meer dan alleen.
7. Webshops, bloggers, influencers, ze doen alles alleen maar voor het geld. Dat is absoluut niet waar, we doen wat we leuk vinden en als daar aan verdiend kan worden is dat alleen maar een super leuke bijkomstigheid.

Er is óók een vooroordeel waar ik super blij mee ben; ‘Jullie kunnen werken op de meest fancy werkplekken’ Dat klopt en daar ga ik binnenkort gauw gebruik van maken!

Heb of hoor jij wel eens een vooroordeel over online werken? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd naar jullie visie!

Liefs, Shirl

Shirl


Founder van #maarjezieternietsvan. Trotse moeder van de liefste kinderen. Vrouw van de liefste man. Baasje van de liefste golden retriever. Ging van jaren leven op medicatie naar leven zonder medicatie en is daar mega trots op.

1 Comment

  1. Pfff, wat een vooroordelen zeg. Alle werkplekken hebben zo hun voor- en nadelen. Beetje respect voor elkaar is dan prettig.

Write A Comment