Miranda

Toch weer die terugval

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toen gebeurde waar ik al die tijd zo bang voor was, en waarvan ik me had voorgesteld dat het wel mee zou vallen. Ik kreeg een terugval en die kwam harder aan dan ooit daarvoor. Ik trok dat masker weer op en ben weer begonnen met mijn vertrouwde medicijnen.

Donkere gedachten

Het ging weer fout, hoe kon ik het weer zo ver laten komen? “Wat doe ik toch steeds fout?” gaat er door mijn hoofd heen. “Ik ben te veel”, “ik ben niet goed” genoeg, dat gaat er allemaal door mijn hoofd. Zinnen die al een tijdje weg waren, hoe konden ze zo ineens terug komen en zo keihard aankomen? Het wordt weer zwart in mijn hoofd, mijn gedachten worden steeds donkerder.

Ik was er nog niet klaar voor

Ik slik weer mijn medicijnen en dat doet me goed, de gesprekken met mijn psycholoog laten blijken dat ik er nog helemaal niet klaar voor was om te stoppen. Dat ik gewoon veel te snel wilde en dacht “oh het gaat wel weer”, “het komt wel goed”. Maar het kwam niet goed. Het masker is er weer, de medicijnen zijn er weer en de donkere gedachten zijn weer terug van weggeweest samen met de nachtmerries. Alles waarvan ik zo lang dacht dat het weg was, lag gewoon op de loer om weer naar boven te komen. Het lijkt wel alsof het me nu nog meer in de greep heeft dan daarvoor. Het lijkt allemaal veel langer te blijven hangen, en harder aan te komen.

Nog een paar maanden tot mijn deeltijdtherapie eindelijk start, wat er hopelijk voor gaat zorgen dat ik van die donkere gedachten afkom en gebeurtenissen beter onder controle krijg. Hopelijk helpt de therapie bij het terugvinden van mezelf, want het voelt net of die weer compleet verdwenen is.

Sometimes, when I say
“I’m okay” ,
I want someone to look me into my eyes,
hug me tight and say,
“I know you’re not”

1 Comment

  1. Je komt er wel. Zelf heb ik ook een terugval gehad en ik kom er steeds sterker uit. Jij kan het ook!!!

Write A Comment