Miranda

Van stoere lady trucker naar helemaal niks meer.

Pinterest LinkedIn Tumblr

“ Vrachtwagen chauffeur is toch eigenlijk een echt mannenberoep zeggen ze, nou voor mij niet ik ben een echte lady trucker incl. Roze helm en roze Veiligheidshesjes “

Ik reed voornamelijk (koel) containers fruit , tankcontainers met gevaarlijke stoffen, vuurwerk. En speciaal transport door half Europa. Zoals aardappel en bietenrooiers, combine’s, hoogwerkers.

Mijn eerste breedste vracht was een zelfrijzend spinazie plukker. Die was 3,40m breed. Het was groot en behoorlijk spannend, maar wat voelde ik me geweldig om als vrouw zijnde in de mannen wereld met zo iets te kunnen rijden. Het gaf toch wel een machtig gevoel. Het breedst, hoogste, langste en zwaarste dat ik heb gereden is 4,20m breed, 4,30m hoog, 26m lang en 78 ton zwaar. Door half Europa.

De containers moesten veelal door Nederland en soms Frankrijk, Duitsland en België. 1 keer ben ik samen met mijn vader achter elkaar aan naar Barcelona met vuurwerk gereden.

Oh wat kon ik genieten van de mooie landschappen en het heerlijke lokale eten bijna overal. Maar dat genieten werd steeds minder en minder. Het rijden ging gewoon niet meer met alles er omheen. Dus nu al 9 maanden thuis en nog steeds lukt het niet tot ik meer met mijn man mee ging. En nu weer een klein beetje kan genieten van de landschappen om me heen, ook al blijft het niet hangen, dat gevoel maar het is wel een begin naar herstel.

Enjoy even the most little things in live”

Write A Comment