Miranda

Van vakantiestress naar genieten van alles

Pinterest LinkedIn Tumblr

Onverwachts een weekje weg met de tent in eigen land. Naar Bakkeveen om precies te zijn. Maar wat een stress bracht dat met zich mee!

Een hele andere omgeving, weg uit mijn vertrouwde omgeving, weg uit mijn veilige huis. Bakkeveen is drie uur rijden dus je kunt ook niet zomaar zeggen, “kom we gaan naar huis, het gaat niet meer”. In de auto kon ik mezelf voorbereiden, maar wat duurde de rit lang zeg! Vorig jaar waren we ook al op deze camping geweest, dus het was enigszins bekend terrein. Dat zorgde wel voor wat rust maar toch bleef de spanning hangen.

Eenmaal op plaats van bestemming viel het zo mee! De rust, de omgeving… het voelde meteen goed. Ik voelde me voor het eerst in lange tijd relaxt. Ondanks dat alle scherpen voorwerpen achter slot en grendel lagen voelde ik me er oké bij.

Ja, er waren ook zeker wel obstakels en ik was snel overprikkeld en moe. Naar het zwembad of een grote speeltuin gaan was ineens best heftig. Ook het bezoeken van de supermarkt was best pittig. Maar de kinderen genoten en dat was voor mij het belangrijkste.

Ik heb ik echt kunnen genieten van de mooie natuur van de Friese wouden om ons heen. Mooie heide, bossen en de dieren. Ondanks al mijn stress vooraf is het me enorm meegevallen. Volgens jaar willen we er zelfs drie weken heen gaan, omdat ik me zo relaxt voelde. Daar kwam bij dat ik m’n twee beste vriendinnen weer gezien heb. Ook familie woont daar in de buurt en misschien was dat nog wel het fijnste van de hele vakantie.

1 Comment

  1. Wat heerlijk! Goed onthouden voor als volgend jaar de stress weer toe dreigt te slaan. Ik hoop dat je wat van de rust mee naar huis hebt kunnen nemen.

Write A Comment