Onzichtbaar

Vrijwilligerswerk

Pinterest LinkedIn Tumblr

Met mijn hoge paard rijlaarzen, oude boerderij kleding en een knot hoog op mijn hoofd, loop ik een rondje op de boerderij. Eerst open ik alle deuren die met sleutels op slot zitten. Ik vervolg mijn routine waarin ik alle dieren voorzie van eten en water. Zo nu en dan komt er een geit naar me toe om even te klieren. Wanneer ik alle standaard klussen op de boerderij gedaan heb, bereid ik vast voor, voor mijn collega die in de avond een ronde op de boerderij doet.

Dan hoor ik een fietsbel, een van mijn collega´s komt even langs om samen een kop thee te drinken aan het einde van mijn dienst. Als we onze koppen thee op hebben, laat ik alle dieren los lopen, want ik weet dat mijn collega ze in de avond weer naar binnen doet. Dan is het tijd om terug naar huis te fietsen.

De tijd op de boerderij is voor mij een fijne tijd geweest, waar ik diensten alleen maar ook samen draaide.
Helaas hebben we de boerderij moeten sluiten vanwege het te kort aan vrijwilligers. Neemt niet weg, dat ik daar genoten heb van zoveel fijns.

Vrijwilligerswerk is voor mij een belangrijk iets. Naast dat ik op de kinderboerderij vrijwilliger was, ben ik ook nog bij een jongerenorganisatie vrijwilliger. Ondanks dat je psychisch ziek bent, denk ik – en ben ik van mening, dat het je een stukje kan verrijken. Het kost je energie, maar bovenal geeft het energie wanneer je op de juiste plek zit.

Misschien denk jij nu wel:’ Help, no way!’ En vind je allerlei beren op de weg. Stil thuis zitten is ook niet alles en dat gaat je ook niet in alle gevallen beter maken. Dan is het doen van vrijwilligerswerk ontzettend fijn en helpt je om een beetje energie op te laden.

Kijk naar wat bij je past, ga in overleg naar hoe jij iets aan kunt gaan en je zult zien dat er zoveel meer mogelijk is, dan je in eerste instantie denkt.

Doe jij al vrijwilligerswerk?

1 Comment

  1. Mooi om te lezen. Ik doe geen vrijwilligerswerk nu en zag het ook echt niet zitten, maar ik merk dat ik er nu langzaam maar zeker soms over na begin te denken. Wie weet…

Write A Comment