Miranda

Wanneer het masker weer op gaat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lang is hij af geweest, maar de laatste tijd merk ik dat ik steeds vaker weer mijn masker op zet en doe of alles goed gaat.

Begin januari ging het masker af dat ik jarenlang op heb gehad. Jarenlang zorgde dat masker ervoor dat het leek of alles goed ging en dat er niks met mij aan hand was. Dat masker zorgde ervoor dat mensen geen vragen stelden en me met rust lieten.

Ik stortte begin januari compleet in en het masker ging af. Ik kon het niet meer verbergen. De pijn, de angst, de leegte… ik kon het niet meer voor me houden. En daar kwamen de vragen en opmerkingen: hoe kan dat nou? Je ziet er niks van! Je hebt nooit wat laten merken, hoe komt dat zo ineens? Nee het was niet ineens, het was al jaren zo maar dat masker verborg alles.

Dat masker heb ik heel lang niet gedragen, want mensen mochten het zien. Er mocht gezien worden dat het niet goed met me ging. Mensen mochten zien dat er meer aan de hand was dan wat je aan de buitenkant zag.

Toch merk ik dat ik steeds vaker dat masker weer opzet. Waarom? Omdat ik moe ben van het vertellen wat er allemaal aan de hand is. Ik ben moe van het wachten op de juiste behandeling. Ik voel me schuldig omdat er continu mensen op me moeten letten. Het is makkelijker om te zeggen dat het goed gaat.

Is het goed dat dat masker op gaat? NEE!
Moet het masker weer af? JA!
En daar ga ik de komende tijd dan ook hard aan werken: zorgen dat dat masker weer afgaat en niet meer terugkomt.

2 Comments

  1. Eén ding valt me dan gelijk weer op. Dat wachten op de juiste behandeling. Ik vrees dat dat ook zeker meewerkt aan het weer op (moeten) zetten van je masker. Maar ik wens je toe dat het masker snel weer af kan, want zo’n masker is vaak heel vermoeiend. Liefs!

  2. Zo herkenbaar dit. Ik krijg vaak te horen dat het helemaal niet te zien is dat het zo ontzettend slecht gaat, maar ik vind het ook ontzettend lastig om het wel te laten zien. Het masker moet af, maar stapje voor stapje, anders gaat t me te snel.

Write A Comment