Miranda

Wat is nou eigenlijk vriendschap?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Wat is nou eigenlijk vriendschap? Iets wat ik me al heel lang afvraag. Willen ze vrienden zijn omdat je bij de populaire groep op school hoort? Omdat je geld heb? Of willen ze vrienden zijn om de persoon die je echt bent?

Vroeger op school hoorde ik bij de populaire groep, dus wilde iedereen vrienden met me zijn. Want ja, dan kon je ook bij de populaire groep horen. Totdat ik er niet meer bij hoorde en iedereen ineens weg viel. Alleen Chanel, die er echt was voor mij, bleef over. De leukste feestjes, de mooiste momenten maar ook de meest droevige dingen konden we samen delen. Helaas groeiden we uit elkaar, maar de momenten samen koester ik voor altijd in mijn hart.

Een paar jaar later hadden mijn man en ik een transport bedrijf. Iedereen wilde ineens weer vrienden zijn. Op zaterdag kwam iedereen op de koffie en bleven ze eten. Altijd zorgde ik ervoor dat er genoeg was voor iedereen. Als we bij klanten kwamen, werden we als koning en koningin behandeld. Totdat we failliet gingen en de zogenaamde vrienden weer verdwenen. Het was alsof we ineens niet meer bestonden en bij de bedrijven waar we eerder als koning en koningin werden behandeld, waren we nu ineens maar gewone chauffeurs. Behalve Ronald, onze zaterdag chauffeur, waar we nog steeds bevriend mee zijn.

Toen het slecht met mij ging zag ik hoeveel vrienden er daadwerkelijk overbleven. De gene waarvan ik het niet verwachtte, bijvoorbeeld Deborah, stond ineens voor mijn neus in het crisiscentrum. Maar de gene waarvan ik het juist had gedacht dat ze mijn echte “vrienden” waren hoorde ik niks meer. 

Na 9 jaar is de vriendschap met Chanel weer hersteld. Ineens was ze daar voor me, net zoals ze er vroeger altijd voor me was. Maar ook nieuwe vrienden waren er voor me. 1 belletje en Nathalie regelde alles zodat ik naar mijn man kon in Emmen. Of Ingenborgh, waar ik maar een half woord nodig heb en ze me al begrijpt. Ook Chantal R. hoef ik maar te bellen en ze is er voor me. Ook zorgt ze ervoor dat ik er zo nu en dan weer mooi bijloop. Het voelt als of ik hen al jaren ken. En natuurlijk niet te vergeten mijn oude trouwe vrienden Shirley, Chantal, Marco en Elsemieke die er ook altijd voor me zullen zijn, en ik voor hen.

Zo hebt ik mogen leren dat het handje vol vrienden dat overblijft, goud waard zijn.

1 Comment

  1. Goede vrienden zijn goud waard. Maar voor mij geldt net als voor jou dat dat er niet veel hoeven te zijn. Ik kan het dan zelf ook niet bijhouden. Doe mij maar een paar goede vrienden waar je dan ook echt goed contact mee kunt hebben.

Write A Comment