Jasper

Winterdip | Jasper is terug van weg geweest

Pinterest LinkedIn Tumblr

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog geschreven heb, dat had verschillende oorzaken. Ik ben gewisseld van werkgever, ik had een halfjaar geleden een middelgroot ongeval met de vrachtwagen en ik had een kleine winterdip, maar dat laatste was niet zo erg als voorgaande jaren, waar ik enorm blij om ben!

Het verkeerde moment, al is het één seconde, kan er voor zorgen dat je iemand die misschien de liefde van je leven zou zijn geweest, zo voorbij loopt. Voor mij voelt het leven precies zo. Ik ben overal op het verkeerde moment. Ik moet voor altijd alles voelen wat ik mis, zonder dat ik daar invloed op heb.

Winterdip

Dat hierboven heb ik ooit eens geschreven een paar jaar terug toen ik best wel een erge winterdip had, of depressie, of hoe noem je zoiets. In mijn vorige blog schreef ik al dat ik soms worstel met m’n autisme en wat erbij hoort, je ziet het niet en godzijdank behandelen mensen mij ook gewoon normaal.
Maar er zijn avonden dat ik gewoon die gevoelens mis of niet kan plaatsen, want ik heb wel gevoel, ook al is dat niet altijd zichtbaar. Het kan er soms uitzien alsof het mij niks doet, maar de meeste dingen doen me echt wel iets alleen ik hou dat vaak voor mezelf. Ik denk dat het een soort zelfbescherming is of zoiets, een veilige kade in een mistige haven, een vast baken midden op zee. Terwijl als je je gevoelens uitspreekt, dan lucht dat enorm op, ik doe dat meestal door middel van schrijven.
Soms schrijf ik twee a4-tjes vol met van alles wat in mijn hoofd zit, en dat kunnen kleine dingen zijn of grote dingen. Zoals dat ongeluk wat ik heb gehad of waarom ik vaak alleen zit, of waarom ik zo anders ben dan een ander. Als ik die dingen niet van mij afschrijf kan ik daar behoorlijk last van krijgen als ik in mijn bed lig, met een slapeloze nacht en badend in het zweet wakker worden.

Hersenspinsel

Ik ben vrij
Vrij om te gaan,
Maar waarom blijf ik dan?
Wat houdt me tegen
En waarom wil ik gebonden zijn?
Vragen, ze spelen door m’n hoofd
Ik ben nu oud en wijs genoeg
Om beter te weten en beter te doen
Maar het lukt me niet
Ik vind het heerlijk om m’n eigen ding te doen
Maar ik verlang soms zo naar iets meer geborgenheid, warmte en een samen zijn

Schrijven helpt

Ik ben zeker niet de enige, onlangs kwam nog iemand naar mij toe, die ook problemen had. Ik zei: “Dan moet je ze opschrijven, van je afschrijven op papier, of ze aan iemand vertellen die je vertrouwt”. Zo gezegd, zo gedaan en het helpt echt.

Ik ben zo blij dat het eindelijk na jaren weer heel goed gaat met m: ik heb een leuke baan, ik kan weer lachen en genieten, ondanks de tijd waar we nu in zitten. Al met al zit ik echt na jaren weer uitstekend in m’n vel!

Dit was mijn tweede blog alweer, ik hoop dat jullie het waard vonden om te lezen, ik zal dit keer niet te lang wachten met een vervolgblog, beloofd!

PS.: Waar zouden jullie van mij over willen lezen? Je mag dat hieronder in een reactie aangeven, wie weet schrijf ik daar mijn volgende blog over.

Write A Comment