Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #10

Pinterest LinkedIn Tumblr

NR. 10 alweer. Gaat de tijd bij jullie ook zo snel? Ik kan me als de dag van gisteren nog herinneren dat het nieuwe jaar voor de deur lag. De weken gaan zo snel voorbij. Ik hoop dat jij die dit leest, je weken doorkomt. Dat je psychisch of lichamelijk lijden, dragelijk is en dat je ruimte vindt om stukjes zelfzorg in te plannen. En vooral hoop ik, dat door elke keer dat wij een blog plaatsen, je er ideeën uit opdoet. Kijk je weer mee naar wat onze bloggers bij elkaar wisten te brengen?

Zelfzorg momenten van Bernice:
Er waren heel wat momenten deze week dat ik momenten van zelfzorg had. Mijn lieve vriend – yay! was bij mij en samen hebben we uren op de bank gelegen. Heerlijk vond ik het. Ik kwam helemaal tot rust.
Ook ben ik heerlijk creatief bezig geweest en heb ik met een vriendin fijn gewandeld toen mijn hoofd zo vol was. We streken tussen alle drukte neer in het parkpaviljoen om even te ontladen bij een haardvuur.

Zelfzorg moment van Shirl:
Toen ik de kinderen afgelopen week -zelf, jeej!!- naar school en de opvang gebracht had viel de nieuwste Happinez op de mat. Ik pakte een mok met koffie en liet de boel even lekker de boel thuis; tijd voor wat me-time!
Ik plofte op de bank, pakte mijn koffie en blad erbij en begon te lezen tot het tijd was om de oudste weer op te halen.
Erg productief ben ik thuis niet geweest maar ik genoot wel van mijn bewuste zelfzorg moment en dat is ook wat waard 🙂

Zelfzorg moment van Lisette:
Zelfzorg… Tja daar heb ik al een paar weken niet echt aan gedaan.Ik bloedarmoede dus doodop. Kids af en aan ziek.. Het was een feest wel. De enigste zelfzorg die ik had was douchen en naar de wc gaan.Deze week eindelijk weer wat momentjes gehad. Het zonnetje scheen heerlijk en ondanks veel pijn in mn Heupen en been lekker gaan wandelen met de jongste waarna we nog heerlijk buiten gespeeld hebben.De Volgende dag even naar de huisarts geweest  en de pijn bleek toch een slijmbeursonsteking te zijn in m’n dikke bil spier. Ik moest maar veel proberen te rusten naast de nodige medicatie..Dus de volgende dag heerlijk anderhalf uur in bad gelegen met een foute reality show love is blind.
Geweldig als je even niks te doen hebt naar t leed vermaak van andere te kijken haha.Gister middag de kinderen weg gebracht want we hadden een etentje met alle neven en nichten. Dus hopelijk kan ik heerlijk uitslapen! Hele fijne zondag iedereen 

Zelfzorg moment van Bas:
Ik had een aantal dagen dat ik mij erg slecht voelde en veel te veel in mijn hoofd bezig was. Te veel gedachtes van nare herinneringen.

Wat hielp was iets doen wat ik graag doe, gamen. Ik had net een nieuw spel gekregen/gekocht en ik kreeg de gelegenheid om dit spel te spelen. Dat was erg fijn want als ik aan het gamen ben, dan zijn mijn gedachten daarop geconcentreerd.

Het zorgde er voor dat het even wat rustiger was in mijn hoofd op dat moment.

Zelfzorg moment van Anouk:
Het weekend was gezellig, maar veel te druk en te veel prikkels geweest. En dat was te merken, want maandag was ik kapot. Ik moest helaas wel werken, dus in bed blijven liggen ging hem niet worden. Ik koos wel voor lekker loszittende kleding, waarin ik lekker op m’n gemakje aan het werk kon. Ondanks dat ik heel moe was heb ik ‘s avonds toch met m’n lieve vriendinnetjes afgesproken. Ik wilde ze super graag zien en dat was een goede zet, want het was erg gezellig en gaf me weer nieuwe energie.De rest van de week bestond uit liters thee, want ik heb een blaasontsteking. Helaas kon ik niet voorkomen dat ik woensdagavond toch bij de huisartsenpost zat om een kuur op te halen. Gelukkig werkte de kuur snel en sliep ik die nacht weer goed ipv wakker te liggen van de pijn. 

Zelfzorg momenten van Myrthe:
Afgelopen woensdag moest ik naar de opticien en daarnaast zit een koffietentje. Ik had mijn laptop meegenomen, mijn bullet journal, dagboek en leesboek. Na een kort bezoek aan de opticien heb ik me dus lekker in dit tentje geïnstalleerd. Lekkere koffie, muziekje aan en ondertussen schrijven voor mijn eigen blog. Ondanks dat ik meerdere keren gebeld werd vanwege een project dat ik leid, was het fijn werken. De telefoontjes kon ik makkelijk afhandelen en ondertussen genoot ik van de zon die in mijn nek scheen. Ja, ik was aan het werk. En ja, ik moest de tijd in de gaten houden, omdat ik op tijd weg moest. Dat deed niets af aan dat moment. Alleen mezelf, om me heen een heleboel andere mensen verdiept in hun laptop en die lekkere koffie die ik mezelf had gegeven. 
Het was fijn. Ik dissocieer momenteel ontzettend veel en ik merkte woensdag dat het heel helpend was om lichte prikkels om me heen te hebben: andere mensen, geroezemoes, de koffiemachine op de achtergrond. Komende week ga ik dus meer van dit soort momentjes inplannen. En hopelijk heb ik dan weer het geluk dat ik mag genieten van die zon -want oh wat doet dat me goed! 

Zelfzorg momenten van Ingenborgh:
Therapie en gezond eten dat waren mijn zelfzorg momentjes van deze week. Sinds mijn medicatie aangepast is merk ik dat ik weer een stuk minder energie heb. Deze week ben ik daarom weer opgehoogd. Om mijn energie verder te verhogen ben ik weer op mijn eten gaan letten. Fruit, groente, zuivel en veel water. Hopelijk komt mijn energie weer snel wat meer terug. Ook had ik van de week weer therapie. Het was even geleden dat ik was geweest omdat ik momenteel niet mag autorijden en daardoor erg beperkt ben. De therapie gaf weer nieuwe inzichten en zorgde ervoor dat ik weer meer informatieve artikelen ging lezen die mij misschien kunnen helpen in mijn herstel. Fijne zondag allemaal! 

Dit was ons weekoverzicht voor deze week weer. Wil jij ook een keer meedoen? Mail jouw zelfzorg moment naar blog@maarjezieternietsvan.nl 🙂

Write A Comment