Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #14

Pinterest LinkedIn Tumblr

Hoe is het met je hart? Luister je daar wel eens écht naar? In deze tijd is het misschien een heel gekke vraag om te vragen hoe het met je hart is, maar oprecht. Ben je okay, gelukkig, blij? Past je hart bij het gevoel wat je uitstraalt? Of laat je wat anders zien? Ook bij zelfzorg denk ik dat het belangrijk is om te kijken naar je hart. Wat heeft jouw hart nodig. Rust, ruimte, even helemaal niks. Of juist wel iets. Probeer komende week eens te luisteren naar dat wat je hart nodig heeft, en te ervaren hoe het met je hart is. Dan gaan we nu alle verhalen van onze schrijvers lezen.

Zelfzorg van Bernice:
Er waren wat duistere stormwolkjes deze week die mijn hoofd overnamen. Het was daarom toch soms best moeilijk om zo nu en dan fijne dingen te doen. Maar de dingen die ik deed, waren wel oprecht fijn. Zo kwam mijn tante met hun pup Mylo langs. Wat een dot! Ik ging naar mijn vriend waar we eindeloze uren gewandeld hebben, op een bankje in de zon zaten en genoten. En daarnaast heb ik mij thuis ook vermaakt op de bank met diamond painting. Een goed kop koffie erbij, serie ernaast aan en even uit mijn hoofd bezig zijn. Wat trouwens heel tof was, ik kreeg van een collega een balletvoorstelling doorgestuurd die je nog online kon kijken. Dat was écht waanzinnig mooi.

Zelfzorg van Shirl:

Het was me weer een week, een volle week vooral. Bas had deze week weer 3 nachtdiensten en dat betekent chaos in huis en daarmee dus óók in mijn hoofd. Zodra het kon nam ik de tijd om lekker in de hangmat te liggen (met een dikke deken want wat was het koud!!) en vanavond (het is vrijdag nu ik dit schrijf) ga ik gezellig logeren bij mijn beste vriendin. Iets wat ik onwijs spannend vind want sinds de opname verlaat ik het huis niet meer zo snel alleen, maar juist daarom lijkt het mij goed om even te ontladen in een andere omgeving. Even tijd om Shirl te zijn, even de tijd voor gezamenlijke zelfzorg met Mell.

Zelfzorg van Miranda:
De week begon zo mooi. Lammetjes die weer op de dijkweide te zien waren, m’n bloesem die begint te bloeien en de krokusjes die opkomen.
Toen had ik een heftige videocall met de viersprong. En daar bovenop een escalatie tussen mijn ouders en mijn schoonmoeder stortte ik weer compleet in. Nu zijn de kids het hele weekend bij opa en oma en lig ik lekker op de bank met een bakkie thee kaarjes aan. Een heerlijke vannille geur in huis, narcisjes en uiteraard met Netflix mijn zelfzorg moment, na een heftige week.

Zelfzorg van Bas:
Dit keer heb ik bewust even tijd genomen om mijn hoofd rust te geven. Dit heb ik gedaan door te gaan kleuren. Ik doe dat eigenlijk te weinig, want ik weet dat ik dat prettig vind om te doen. Samen met de kinderen aan tafel kleuren is ook nog eens gezellig. Helemaal nu we zo veel mogelijk binnen moeten zijn.

Zelfzorg van Loes
Zelfzorg vind ik erg moeilijk de laatste tijd, het gaat gewoon niet goed. En nu met de hele crisis maakt het dat niet makkelijker. Maar nu het langzaam lekkerder weer wordt probeer ik samen met mijn vader en Nera sochtends een boswandeling te maken. Niet elke dag, maar wanneer het lukt. Verder zoek ik afleiding in het verder maken van mijn foto plakboeken, en ben ik er nu ook één begonnen van Nera. Dit weekend wordt het vooral proberen te genieten van het zonnetje op mijn balkon, die ik komende week een beetje ga opknappen. Als alles gelukt is zoals ik het wil, volgen de foto’s vanzelf!

Leuk dat je weer meelas deze week!

Write A Comment