Onzichtbaar

Zelfzorg op zondag #15

Pinterest LinkedIn Tumblr

Wat een shine. Ongelooflijk. Ik heb er uren van kunnen genieten – de zon. Jij? In deze gekke tijd probeer ik nog even extra te kijken naar datgene wat mooi is, me blij maakt. Dat deed ik elke dag al, maar nu even extra. Misschien helpt het jou ook wel om even je gedachten naar iets positiefs te zetten, wanneer dat moeilijk is. Ga je het proberen?

Zelfzorg momenten van Bernice:
Heb je even? Ik zei al, ik heb er uren van kunnen genieten – de zon. Zo zat ik op mijn balkon, dan zat ik weer op het bankje voor mijn huis. Maar wel steeds met mijn altime fave gezelschap. Want alleen in quarantaine zitten is zo niks. Ik merkte dat de muren op me afkwamen, ik alleen maar kon huilen en dat ik mensen gewoon moet blijven zien. Ik genoot met biertjes in de zon, keek film op afstand met een lief vriendinnetje en echt – ik kan nog eindeloos doorgaan. Ik heb mijn week zo goed mogelijk geprobeerd te vullen! En dan vergeet ik bijna, dat ik uren heb gewandeld met mijn vriend in het bos. Heerlijk.

Zelfzorg van Loes:
Zo gezegd, zo gedaan.

Begin deze week ben ik druk geweest met mijn balkon. Misschien iets te druk, tja.. doseren gaat nog steeds niet zo lekker.  

Er moeten nog een paar kleine dingen gebeuren, maar die kan ik nu gewoonweg nog niet doen. Bij het rieten scherm had ik even niet stilgestaan dat riet natuurlijk ook een vorm van gras is, en ik zat nadien dan ook onder de krassen en met overal uitslag en galbulten, oeps! Helaas kwam ik een heel klein stukje te kort, maar dat zit achter de balkondeur en zie je weinig van als deze open staat. Het palletbankje moet nog afgewerkt worden en komt nog op wieltjes te staan. Deze krijgt eventueel ook nog een leuning, maar dat weet ik nog niet zeker. Ik ben ontzettend trots op hoe het geworden is! Nera vind het ook heerlijk en wil het liefst de hele dag het balkon op. 

De rest van de week heb ik geprobeerd zo veel mogelijk lief te zijn voor mijzelf en mijn rust te pakken. En daarom heb ik mijzelf ook getrakteerd op een melkopschuimer voor de koffie, het resultaat vergt nog wel wat oefening, en andere melk (lactosevrij is geen succes) … Ik heb echt heerlijk genoten van het weer. Hopelijk kunnen we daar allemaal nog lang van genieten.

Zelfzorg van Myrthe:
Ik houd ontzettend van bewegen en actief bezig zijn. Sporten is voor mij echt een manier om spanning kwijt te raken. In de sportschool met zware gewichten en jarenlang door hard te lopen. En afgelopen week was het weer zo ver: ik heb een rondje hardgelopen.Op zich is dat niet heel bijzonder. Echter, doordat ik in een half jaar tijd twee keer dezelfde enkel brak, heb ik ruim anderhalf jaar niet kunnen hardlopen. De afgelopen maanden heb ik dit letterlijk stapje voor stapje opgebouwd op de loopband. Beginnend met vijf minuten vijf km/uur. En afgelopen week rende ik buiten. Een rondje van twintig minuten en precies drie kilometer. 
Tot anderhalf jaar terug zou ik mezelf gestraft hebben voor het feit dat ik zo kort en zo langzaam zou hebben gelopen. Nu besef ik me dat dit enorme winst is. Dat die twintig minuten voor nu hetgeen is wat mijn enkel aan kan. Komende weken blijft het dus ook bij drie kilometer in twintig minuten. Zelfzorg to the max. En hopelijk, hopelijk loop ik dan over een half jaar in iets meer dan twintig minuten vijf kilometer. Maar voor elke stap die ik zet, ben ik dankbaar. En elke keer dat ik goed voor mijn lijf durf te zorgen, is winst. 

Zelfzorg van Miranda:
Niks is mooier om je passie met je kinderen te delen. Na een slechte dag kreeg ik een appje van een vriendin, kom je weer een x bij de paarden kijken? Dus na lang twijfelen toch gedaan en mijn kids mee genomen.
Heb ze 3jaar lang verzorgd maar door mijn werk geen tijd meer voor gehad. We kwamen aan en ze hoorde me praten en kwamen meteen hinnekend aan.
 Oh wat deed dat me goed en was dat echt genieten ik kwam weer tot rust. 
En als je de kinderen dan ook zo ziet genieten. Kom je na een slechte dag toch nog meer tot rust. En ben ik blij dat ik toch gegaan ben.

Write A Comment